Yüz Nakli Olan Hastanın Tıraş Vakti Geldiantalya

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Dr . Ömer Özkan , yüz nakli yapılan Uğur Acar`ın sakallarının belirgin hale geldiğini belirterek , ``Artık tıraş olması gerekecek . Ayhan Bey`in sakal tarzını beğendi , ondan yapacağını söyledi`` dedi .

Türkiye`nin ilk yüz nakli ve Türkiye`nin ikinci çift kol nakli operasyonuyla ilgili olarak Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu`nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . İsrafil Kurtcephe , Türk hekimlerinin önemli işler başarabileceğini tüm dünyaya göstermiş olduğunu kaydetti .

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün ``Beni Türk hekimlerine emanet edin`` sözünü hatırlatan Kurtcephe , ``Ulu Önder Atatürk`ün ne kadar haklı ve doğru bir söz kullandığını bütün insanlığa göstermenin millet olarak mutluluğunu yaşadık . İnandığımız zaman her şeyi yapabileceğimizi gösterdik . Bu süreç Akdeniz Üniversitesini marka haline getirme süreci olarak yaşandı . Başarılarımız bundan sonra da devam edecektir`` diye konuştu .

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç . Dr . Abdullah Erdoğan da Akdeniz Üniversitesinin güzel bir başarıya imza attığını belirterek , üniversitelerin amaçlarının bu olduğunu söyledi .

Erdoğan , bu olayın sadece idarecilerin , işi yapan kişilerin değil tüm hastanenin ve ekibin başarısı olduğunu ifade etti .

-Uğur Acar`a top sakal modeli-Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof . Dr . Ömer Özkan da üniversitede başarılı çalışmalara imza atma yönünde bir misyon olduğunu , kendilerinin de bu misyonu devam ettirdiğini bildirdi .

Prof . Dr . Özkan , yüz nakli yapılan Uğur Acar`ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek , ``Yüz nakli olan hastamızda bugün 9`uncu günümüz . Oldukça iyi konumda . Onunla ilgili en ufak bir sorunumuz yok . İnşallah hafta sonu sizin karşınıza sunmayı planlıyoruz . Kendisi gayet motive , aslında şu anda bile sunulabilir . Ama bizim beklediğimizden daha ileriye gidiyor . Ağır ağır gitmeyi planlıyoruz`` diye konuştu .

Uğur Acar`ın istediği zaman ayağa kalkabileceğini belirten Özkan , genel anlamda yürütme işlemini bugünden itibaren başlatabileceklerini söyledi .

Ani hareketler yapmaması ve damarlarla ilgili oynama olmaması için ağır davrandıklarını belirten Özkan , ``İlk 10 gün çok kritikti . Bugün 9`uncu günümüz . Yarın çok daha rahat olacaktır`` dedi .

Acar`ın sakallarının da daha belirgin şekilde çıkmaya başladığını söyleyen Özkan , ``Artık tıraş olması gerekecek . Ayhan Bey`in sakal tarzını ( top sakal ) beğendi , ondan yapacağını söyledi . Hafta sonu karşınıza çıkar ve o zaman tıraş etmeyi planlıyoruz`` diye konuştu .

``Şu anda yüz nakli için donör çıksa ne zaman ameliyat edersiniz`` sorusu üzerine Özkan , ``Donör çıksa bir saat sonra ameliyata alırız`` dedi .

Çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır`ın ise halen yoğun bakımda olduğunu söyleyen Ömer Özkan , Kavdır`ın sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti .
Kaynak: AA