Vali Ayyıldız: Gmis Özel Ocaklarda Da Örgütlenmelidir

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, kaçak maden ocaklarının en aza indirilmesi ya da ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.


Ayyıldız, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Sefer Çetin ve kaçak ocaklar konusuna değindi. Vali Ayyıldız, şunları söyledi:

“Kaçak ocaklar itibariyle kanunsuz bir işlem yapılıyor. Bu ocakların denetlenmesi noktasında patlatma yapılıyor. Bu alanda maalesef emniyet ve jandarma olarak denetim yapılıyorsa da bu tür kazalar meydana geliyor. Geçtiğimiz hafta kaçak ocakta bir vatandaşımızı kaybettik. Ailesine katkı vermeye, destek olmaya ve yaralarına derman olmaya çalışıyoruz. Tabi kaçak ocakların önleminin bir an önce alınması lazım.

Toplum olarak kaçak ocakları en aza indirmeli hatta tamamen ortadan kaldırmalıyız. Özel sektör olsun veya kamu sektörü olsun işçi güvenliği ve altyapısıyla insana yakışır çalışabilecekleri bir ortam hazırlamak en büyük hedefimiz. GMİS, Türkiye'deki sendikacılığın gelişimine önemli katkılar sağladı. Türkiye'de sendikacılığın belli bir kademeye gelmesini sağlayan bu sendikamız oldu. Özel sektörde de örgütlenme çalışmalarınızda başarılar diliyoruz."

GMİS Genel Başkanı Alabaş ise özel sektörde örgütlenme çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, "Hedefimiz, Zonguldak bölgesindeki sendikasız maden işçilerini GMİS çatısı altında toplamaktır.” şeklinde konuştu.

Alabaş, ziyaret sonunda Vali Ayyıldız'a gülen ve ağlayan madenci portrelerinin bulunduğu iki ayrı fotoğraf hediye etti.