Türk Telekom Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası

SAKARYA - 29.01.2012 - Türk Telekom Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası'nda Türkiye, ikinci maçında Slovenya'yı 78-64 mağlup etti.

Turnuvanın ikinci gününde A ve B gruplarında toplam 6 maç yapıldı.

A Grubu'nun ilk mücadelesinde Sırbistan, Polonya'yı 67-62 mağlup etmeyi başardı. Polonya'da Grzegorz Kulka 14 sayı ve 1 ribaund ile oynarken, Sırbistan'da galibiyeti getiren isim 20 sayı ve 4 asist ile oynayan Jovan Starincevic oldu.

Aynı grupta mücadele eden Mısır, rakibi Letonya'yı 90-78 mağlup etmeyi başardı. Mısır'da takıma galibiyeti getiren isim 23 sayı ve 10 ribaund ile oynayan Ehab Saleh oldu. Letonya'da da Rauls Avenitis 18 sayı ve 4 ribaund ile mücadeleyi tamamladı.

Grubun bugünkü son maçında Türkiye ise Slovenya'yı 78-64 yendi. Slovenya'da en skorer isim 19 sayı ve 5 ribaundla oynayan Doman Janc olurken, Ay Yıldızlı ekipte de Oğulcan Baykan 12 sayı ve 2 ribaund ile mücadeleyi tamamladı.

-B Grubu-Turnuvanın B Grubu'nda ise Lütfü Yaman Spor Salonu'nda yapılan maçta Almanya, Ukrayna'yı 52-44 mağlup etti. Almanya'da en skorer isim 14 sayı ve 10 ribaund ile oynayan Jan Wimberg olurken, Ukrayna'da Oleksandr Kobets 10 sayı ve 15 ribaund ile mücadeleyi tamamladı.

Aynı grupta mücadele eden Rusya ise Karadağ karşısında sahadan 72-56'lik galibiyetle ayrıldı. Rusya'da en skorer isim 16 sayı ve 11 ribaund ile oynayan Andrey Korolyellin oldu. Karadağ'da takımın en etkili ismi ise 20 sayı ve 12 ribaund ile mücadeleyi tamamlayan Vasilijie Knezevic oldu.

Grubun son maçında ise Fransa, Bulgaristan karşısında salondan 80-38 galip ayrıldı. Fransa'da en skorer isim 12 sayı ve 7 ribaund ile oynayan Antoine Wallez olurken, Bulgaristan'da Alex Ouandie 11 sayı ve 6 ribaund ile mücadeleyi tamamladı.

Turnuvada yarın A Grubu'nda, Türkiye-Letonya, Mısır-Sırbistan ve Polonya-Slovenya; B Grubu'nda ise Ukrayna-Rusya, Karadağ-Bulgaristan ve Fransa-Almanya karşılaşacak.

(MMT-NC-ŞP )