Tmsf Eski Başkan Yardımcısı Çalık'a Zimmet Davası Başladıistanbul

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) eski Başkan Yardımcısı Fethi Çalık`ın da aralarında bulunduğu 3 sanık hakkında, Uzan Grubu`ndan el konulan lüks yatların satış sürecinde haksız yere ödeme yaptıkları iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

İstanbul 2 . Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya , tutuksuz sanıklar Fethi Çalık ve Deniz Bozkurt ile taraf avukatları katıldı . Hakkında yakalama kararı bulunan sanık Levent Sadıkoğlu ise duruşmada hazır edilemedi .

Duruşmada savunması alınan sanık Fethi Çalık , olay tarihinde TMSF ' de başkan yardımcısı olduğunu belirterek , ' ' Aynı zamanda Uzanlar , Toprak Grubu , Erol Aksoy Grubu , Çukurova Grubu , Garipoğlu Grubu , Ege Bank Grubu olmak üzere 337 şirketin yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptım ' ' dedi .

Suçlamalarla ilgili olarak TMSF fonundan iddianamede belirtilen iki adet yat için harcanan herhangi bir paranın olmadığını söyleyen Çalık , Uzanlar grubununa ait şirketlerin tamamının TMSF fonundan bağımsız şirketler olduğunu ifade ederek , ' ' Fonla ilgileri yoktur . Yasa gereği şirketlerin ortaklarının ortaklık hakları baki kalmak kaydı ile beni bu şirketlere yönetim kurulu başkanı olarak atamam yapılmıştır ' ' ifadelerini kullandı .

Çalık , hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi .

Diğer sanık Deniz Bozkurt da , sanık Fethi Çalık ' ın yaptığı savunmalara katıldığını belirterek , hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi .

Uzan grubuna ait şirketlerle ilgili tüm tasarrufların TMSF ile ilgili dairelerin görüş ve onayıyla yapıldığını anlatan sanık Bozkurt , ödemelerin fondan onay alınarak yapıldığını öne sürdü .

Duruşmada söz alan müştekiler Cem Uzan ve TMSF ' nin avukatları , suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle davaya katılma talebinde bulundu .

Mahkeme heyeti , TMSF ' nin ve Cem Uzan ' ın suçtan zarar görme ihtimaline binaen davaya katılma taleplerini kabul etti .

Hakkında yakalama kararı bulunan sanık Levent Sadıkoğlu ' nun Kuveyt ' te bulunduğundan istinabe suretiyle Kuveyt Adli Makamlarınca savunmasının alınmasını kararlaştıran mahkeme heyeti , sanık Sadıkoğlu ' nun yakalamalı halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi .
Kaynak: AA