Rusya’da Türk Uyuşturucu Çetesinin Yakalanması Kamerada

İnterpol aracılığıyla uluslarası kırmızı bültenle aranan 3 Türk vatandaşının yakalanması polis kamerasına saniye saniye yansıdı.

Rusya’da Türk Uyuşturucu Çetesinin Yakalanması Kamerada
Rusya’ya bağlı Kuzey Kafkasya bölgesindeki Adıge Cumhuriyeti’nde 2007 yılından bu yana İnterpol aracılığıyla uluslarası kırmızı bültenle aranan üç Türk , düzenlenen oprerasyonla yakalandı . Adıge Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada , söz konusu şahısların uluslararası uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığı suçundan arandığı kaydedildi . Çete liderlerinden birini pusuya düşüren Rus özel polis timi , operasyonla zanlıyı yakaladı .

Rus basınında yer alan haberlerde , “Türk uyruklu uyuşturucu çete lideri kendisini bir kaç gündür takip eden polisten habersiz sokakta rahat rahat dolaşırken , yakalandı " denildi .

Polis kamerasına yansıyan görüntüde , Türk vatandaşı kıskıvrak yakalanarak polis arabasına götürülüyor . Araçta ellerinin kelepçelendiği görülüyor . Daha sonra polis , çetenin kaldığı eve de baskın yaparak diğer zanlıları yakalıyor . Haberlere göre evde yapılan aramada , çeteye ait bir kaç tüfek , tabanca , ruble , dolar ve avrodan oluşan çok miktarda para da ele geçirildi .



ÇOK PARA HARCAMALARI İSTİHBARATIN DİKKATİNİ ÇEKMİŞ



Rus basınına göre , Türkiye’de aranan Türk zanlıların bölgede çok para harcayarak lüks hayat sürmesi istihbaratın dikkatini çekti . Güvenlik görevlileri , Maykop kentine yerleşen Türklerin fazla lüks yaşamadıklarından yüklü miktarda para harcamalarından yola çıkarak söz konusu çete mensuplarına ulaştı . “İşsiz oldukları halde Türk vatandaşların böyle fazla harcama yapması istihbarat güçlerinin dikkatini çekti” denildi .



Bölge İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada ; “Yakalanan üç Türk vatandaşı , Haziran 2000 yılında kendi ülkelerinde kullanılmayan eski bir fabrikada eroin üretimi atölyesi kurarak , burada üretim yapmışlar . " dedi . Rus polisine göre , zanlılar bu gizli mekanda yaklaşık 150 kilogram eroin hazırlayarak İtalya’ya göndermiş . Bakanlığın yazılı açıklamasında , “Şubat 2001 yılında Türk istihbarat güçlerinin operasyonu sonucunda gizli atölye yok edildi . Çete liderleri ise yargılanmaktan kaçmayı başardı . Yasadışı yollarla uyuşturucu satışını organize ettiği gerekçesiyle çete üyelerine kişi başına gıyaben 18 , 9 yıl hapis cezası kesildi . 2007 yılından bu yana zanlılar İnterpol aracılığıyla uluslararası kırmızı bültenle aranıyordu . 25 Ocak’ta Adıge emniyet görevlileri ve istihbarat kurumu FSB bölge yetkilileriyle ortaklaşa yapılan operasyonda ikisi 45 , biri 46 yaşında olmak üzere sözü edilen şahıslar yakalandı” bilgisi verildi .


Rus güvenlik görevlileri , ismi açıklanmayan zanlıların Rusya’da başka suç vakalarına karışıp karışmadığını da araştırıyor . Türk vatandaşların Türkiye’ye iade edilmesi konusunun da görüşüldüğü gelen bilgiler arasında .