Prof. Karakök: Gaziantep’te Uzman Hekim Sayısı Yetersiz

İl Sağlık Müdürü Prof.

Prof. Karakök: Gaziantep’te Uzman Hekim Sayısı Yetersiz
Dr . Metin Karakök , Gaziantep`in , uzman hekim sayısında Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi . Karakök , " Türkiye`nin 6`ncı büyük şehri isek hekim sayısında en azından ilk 10`a girmemiz gerekiyor . Bu konuyu bakanlığa ileteceğiz . " dedi .


Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcılığı`ndan , geçtiğimiz haftalarda Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü`ne atanan Prof . Dr . Metin Karakök , gazetecilerle tanışma toplantısı düzenledi . Henüz kurumunu tanıma aşamasında olduğunu ve kuruma hakim olma sürecini geçirdiğini anlatan Karakök , buna rağmen kısa sürede bir kaç girişimleri olduğunu dile getirdi .


Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi`nde bir arsa proje çalışmaları olduğunu dile getiren Karakök , " Karşıyaka`da bir poliklinik açma çalışması yapıyoruz . 2014`ün ortasında bitecek olan sağlık kompleksinin takibini yapıyoruz . Tütünle ilgili çalışmalarımız da var . Özellikle 9 Şubat`ta Sigarayı Bırakma Günü’nde , bir çok kimseyi sigarayı bırakmış olarak göreceğiz . Nargile ile ilgili çalışmalar var . Nargile sudan filtre edildiğinden dolayı masum gibi bir düşünce hakim . Ama bu çok yanlış . 1 saatlik bir içimde 100 sigara dumanına eşit bir duman çekimi olan nargilenin , ayrıca nikotin olarak 50 paket sigaranın nikotinine bedel bir zararı var . Bu konular üzerinde halkı da bilinçlendirme yönünde çalışmalar yapacağız . Bunun yanında , ilimize gelen yakın tarihte başlayan bir uçak ambulans sistemi var . Şu ana kadar Gaziantep`te bulunan uçağın 171 uçuşu var . Bu uçuşun 6`sı Gaziantep`ten oluyor . 1`i ise Lefkoşe-İstanbul arası gerçekleşiyor . Bu da sağlıklı bir şekilde şu anda işliyor . " ifadelerini kullandı .

Uzman hekim sayısıyla ilgili bir soruyu cevaplandıran Karakök , " Uzman hekim sayısında Türkiye ortalamasının altındayız . Eğer Türkiye`nin 6`ncı büyük şehri isek en azından ilk 10`a girmemiz gerekiyor . Mesela Şanlıurfa ile kıyaslandığında bu sayı az . Bu sayıyı düzeltmek de başlıca hedeflerimizdendir . Sayının yükselmesi için Sağlık Bakanlığı`na teklif götüreceğiz . Sağlık Bakanlığı`nın çalışmalarının başında sağlık kompleksi de geliyor . Gaziantep`e 2 bin yataklı bir yer olabilir diye düşünüyoruz . Bu , kent için çok büyük bir çözüm olacak . Birtakım 112 ambulans rotları açılması lazım . Şu anda 12 noktamız eksik . Bunları tamamlamamız lazım . Yapacak çok işimiz var . Gaziantep , sağlıkta sadece çevre illere değil , çevre ülkelere de hitap edecek . " şeklinde konuştu .