(özel Haber) 1996 Yılında Sattıkları Motor Başlarına Bela Oldu

Kars`ta 1996 yılında galeriye noterden vekalet vererek 3 hisseli sattıkları motor başlarına bela oldu.

(özel Haber) 1996 Yılında Sattıkları Motor Başlarına Bela Oldu
  Sattıkları motorun galeri tarafından kaydın çevrilmemesi yüzünden mağdur olan aile , yetkililerin kendilerine yardım eli uzatmasını bekliyor .

95 haneli 495 nüfuslu Kars Merkez Bozkale köyünde ikamet eden Muhtar Salgara ( 56 ) , 1996 yılında sattığı motorun üzerinde görünmesinden dolayı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`ndan ( SYDV ) yardım alamıyor . 3 odalı derme çatma gecekonduda yaşamlarını sürdüren Salgara ailesinin sosyal güvenceleri olmadığı gibi ortaokulu bitiren Emirhan Salgara da maddi imkansızlıklardan dolayı okula gidemiyor . Tunceli`de asker olan oğlu Caner Salgara askerden aldığı 150 TL maaşının 50 TL`sini babası Muhtar Salgara`yagönderiyor

SYDV`ye müracaat ettiklerinde karşılarına 1996 yılında sattıkları motorun çıktığını belirten aile , motorun nerede olduğunu , kime satıldığını bilmiyor . Çalışamayan evin reisi Muhtar Salgara , maddi imkansızlıklardan dolayı çocuğunun okula gidememesinin kendisini çok üzdüğünü söyledi . Muhtar Salgara , " Ben kendim ve çocuklarım sosyal yardımlaşmadan faydalanamıyoruz . Faydalanmamanın nedeni ise ; biz 3 hisse bir motor almıştık . Bir Fiat motorumuz vardı . Bunun 1996 yılında satışını yaptık . 20 sene evvel motorugalericiye verdik . Ben çocuğumu okutamıyorum . Çocuğum ortaokulu bitirdi . Liseye gönderemedim . Benim evimde yakacağım yok , benim sobam yok , ben bütün her şeyden mağdur durumdayım " dedi . " YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUM " Her yerde karşılarına 1996 yılında sattıkları motorun çıktığını ifade eden Muhtar Salgara , " Fakirim ben . Motoru trafikten arattım 36 AV 167 plakalı trafikte 3 hisseye ait olduğu çıkıyor . Yalnız maliyeye gittim böyle bir plakalı motor yok . Bu motorun nerede olduğunu , Türkiye genelinde olup olmadığını bilmiyorum . Motorla ilgili bir şeyler bulamıyorum . Devlet araştırsın , devletin her türlü imkanı var . Evimin elektrik borçları birikmiş , elektrikçiler geldiği zaman kesmek istiyorlar . Kesiyorlar , kendilerineyalvarıyorum . Ödeyemiyorum ben bu borcu bütün borçlarım birikmiş " diye feryat etti . " TUNCELİ`DE ASKER OLAN OĞLUM HARÇLIĞINI BANA GÖNDERİYOR " 3 çocuk babası olan Muhtar Salgara , askerdeki oğlunun , boğazından keserek aldığı maaştan kendisine gönderdiğini belirtti . Salgara , " Benim çocuğum Tunceli`de asker . Orada vatani görevini yapıyor , 150 TL çocuğum aylık alıyor . Onu yemeden , içmeden 50 TL`sini bana harçlık olarak gönderiyor . Ben onunla geçiniyorum . Bazen evimin ihtiyacını o 50 TL ile karşılıyorum . Ben çok mağdur durumdayım bu motorun nerede olduğunu bulamıyorum " diye konuştu . Evinin ekmek ihtiyacını kendi pişirdiği ekmekle karşılayan anne Seringül Salgara ise eşine iş , çocuğuna eğitim ve evine de aş istediğini kaydetti . Ortaokulu bitirdikten sonra maddi imkansızlıklardan dolayı okula gidemeyen evin küçük oğlu Emirhan Salgara , arkadaşları gibi okula gitmek istiyor . Merkez Bozkale köyündeki Salgara ailesi , 1996 yılında noterden vekalet verdikleri ve galeri tarafından satılan motorun kaydının çevrilmemesi sonucunda fakir olmalarına rağmen devletin hiçbir imkanından yararlanamıyor . Aile nereye yardım için başvuruda bulunsa karşılarına sattıkları motor çıkıyor . Salgara ailesi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor .
Kaynak: İHA