Japonlar, Van'a Yardım İçin Tavla Turnuvası Düzenledi

Japon sporcular, 7.

Japonlar, Van'a Yardım İçin Tavla Turnuvası Düzenledi
  2 büyüklüğündeki depremde mağdur olan Vanlı depremzedelere yardım edebilmek için Saitama ve Aoyama adındaki iki kentte tavla turnuvası düzenledi . Turnuvadan elde edilen 250 bin Japon Yeni , İstanbul’a gelen tavla oyuncusu Kenji Nishizawa tarafından Kimse Yok Mu Derneği`ne teslim edildi .


2011 yılında Türkiye Tavla Topluluğu `WBF Türkiye`nin Japonya’daki deprem ve tsunami sonrasında “Japonya’ya yardım et” adı altında düzenlediği tavla turnuvasını unutmayan Japon tavla severler , Van depreminden sonra yardım için harekete geçerek Japonya’nın Saitama ve Aoyama kentlerinde iki ayrı yardım turnuvası düzenledi . Japon Modern Tavla Federasyonu JBL tarafından desteklenen ve iki şehirde düzenlenen turnuvalarda 250 bin Japon Yeni yardım toplandı . Toplanan para ile birlikte kendisinin ilave ettiği 500 TL’yi , İstanbul’da düzenlenen 2012 Uluslararası Açık Modern Tavla Şampiyonası için Türkiye’ye gelen Japonya’daki yardım turnuvalarının galibi Japon tavlacı Kenji Nishizawa tarafından Kimse Yok Mu Derneği`nin Yurtdışı Yardımlar Müdürü Yusuf Yıldırım’a teslim edildi .


Yardım çekini Yıldırım`a teslim eden Kenji Nishizawa , “Japonya’daki tsunami ve deprem sonrasında Türk tavla severlerin düzenlediği “Japonya’ya Yardım Et” turnuvasını unutmadık , Van’daki depremi haber alır almaz hem Türkiye’deki tavla severlerin bu güzel jestine karşılık verebilmek , hem de Türk Japon dostluğuna Japon tavla severler olarak bir katkıda bulunabilmek için ülkemizde bir yarışma düzenlemeye karar verdik . ” dedi .


Japonya’daki deprem ve tsunami sonrasında Kimse Yok Mu’nun Japonya’ya Türk halkının yardımlarını ulaştırdığını hatırlatan Nishizawa , “Topladığımız yardımları Van’a ulaştırması için aklımıza gelen ilk yardım kuruluşu da bu yüzden Kimse Yok Mu oldu . ” dedi .


“Türk Japon dostluğu ebedidir” diyen Kimse Yok Mu Yurtdışı Yardımlar Müdürü Yusuf Yıldırım , Japonya’da yaşanan tsunami sonrasında görevli olarak felaketten en çok etkilenen Sendai şehrine gittiğini ve yardım çalışmalarına katıldığını söyledi .