İzmir'de Yatak ve Baza İmalathanesi Tamamen Yandı

İzmir`in Karabağlar ilçesindeki bir yatak ve baza imalathanesi, yan tarafındaki başka bir işyerinde kaynak yapılırken sıçrayan kıvılcımlardan çıktığı öne sürülen yangında tamamen yandı.

İzmir'de Yatak ve Baza İmalathanesi Tamamen Yandı


Yangın , saat 14 . 30 sıralarında 667 Sokak 49 numarada bulunan işyerinin depo bölümünde başladı . İddiaya göre aynı sokaktaki başka bir işyerinde kaynak yapıldığı sırada sıçrayan kıvılcımlar , Mustafa Gezek`e ait " Somkar " isimli yatak ve baza imalathanesinin depo bölümüne sıçradı . Alevler , sünger ve elyaflar sebebiyle kısa sürede büyüyerek imalatheneye sıçradı ve üç katlı binayı tamamen sardı . Yangını farkederek dışarıya çıkan işçiler , itfaiyeye haber verdi . Olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi , işyerini tamamen kaplayan yangına müdahale etti . Yoğun duman gökyüzünü kaplarken itfaiye ekipleri sentetik köpük kullandı ancak iki işyeri tamamen yandı . İşyerinde çalışanlar , yatak ve bazaların bir bölümünü yanmadan dışarıya çıkarmayı başardı .


Baza , yatak ve koltuk imalatı yaptıklarını söyleyen işyeri sahibi Gezek , yangının yan taraftaki mobilya imalathanesinde kaynak yapılırken sıçrayan kıvılcımlardan çıktığını iddia ederek , " Onların üçüncü katta elektrik kaynağı var . Ben daha önce ustabaşını gönderek uyarmıştım . " dedi . Yangını ilk kendisinin farkettiğini ve işçilerin dışarıya çıkmasını sağladığını anlatan Gezek , " Zararım çok . Bugünkü yıkıntım bana yeter , ömrümden beş seneyi götürdü . Çok zor , Allah kimseye göstermesin . " diye konuştu . Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yangın , yaklaşık 2 , 5 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı . Yangının kesin çıkış sebebi , polis ve itfaiyenin yapacağı araştırma sonucunda netlik kazanacak .