Hurşit Tolon: Büyükanıt Ailesiyle İlgili Not Tutmadım

Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Fikri Sağlar arasında mahkemelik olan konuyla ilgili basında çıkan haberleri eleştirdi.

Tolon , “Büyükanıt ailesini 50 yıldır tanırım . Onlarla ilgili bir not almadım ve kanıt toplamadım . " Dedi .


İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında sanık Hurşit Tolon söz alarak , Yaşar Büyükanıt ile Fikri Sağlar arasında mahkemelik olan Dolmabahçe görüşmelerine ilişkin medyada yer alan haberlerle ilgili eleştirilerde bulundu . Büyükanıt ile Tolon arasında devam eden bir davada kendi adının da geçtiğini belirten Tolon , “İki gündür basın yayın organlarında benimle alakalı kişilik haklarımı çiğneyen yayınlar yapılmakta . Benim burada sanık sıfatı taşımam , diğer dava kişilik haklarımın korunmayacağı anlamına gelmemektedir . O davada mahkemenizden istenen CD`nin , yasa dışı bir arama sonucu oğlumun evinde bulunduğu iddia ediliyor . CD isteğimize rağmen bize de verilmedi . Dava dosyasına da girmemiştir . Ben Büyükanıt ailesini 50 yıldır tanırım . Onlarla ilgili bir not almadım ve kanıt toplamadım . " dedi . Tolon , " Böyle bir CD ne benim evimden ne de oğlum Tolga Tolon`un evinden bulunmuştur . Böyle bir haber basında yer aldı . Kişilik haklarımın korunması için gerekenin yapılmasını yüce mahkemenizden talep ediyorum . " şeklinde konuştu .


Tolon’un avukatı İlkay Sezer de , " Müvekkilim Hurşit Tolon , kendisi ile ilgili basında geçen konular nedeniyle söz almak istedi . Bu konuda bir CD`den bahsediliyor . Basında yer alan bu iddialara ilişkin CD , şu an mahkemenizde dahi yok . Hem mahkemeniz hem de müvekkilim Hurşit Tolon zan altında bırakılıyor . " açıklamasında bulundu .