Çalıntı Otomobil Çetesine 'nokta' Operasyonu

Başkent’te hurdaya çıkan araçları ihaleyle alıp çalıntı araçların şaşi seri numaralarıyla değiştirerek satan 8 kişilik çete “Nokta” operasyonu ile çökertildi.

  Çetenin kendi aralarındaki görüşmelerde otomobilin işlemi tamamlandıktan sonra , “Noktayı koyduk” şifresi kullandığı belirlendi . Kocasına hediye otomobil almak isteyen bir bayan memurun da çetenin ağına düştüğü öğrenildi .


Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Bürosu ekipleri bir ihbar üzerine oto hırsızlığı , çalıntı otoların motor ve şasi seri numaralarını değiştirerek satan çetenin izini buldu . Yapılan çalışmaların ardından operasyon için harekete geçen polis , 8 kişiyi gözaltına aldı . Operasyonda zanlıların iş yerlerinde yapılan aramalarda 5 adet motor ve şasi numarası değiştirilmiş otomobil , 4 adet sigorta dolardırıcılığı , 2 adet senet , 1 adet çalıntı nüfus cüzdanı , 1 adet kurusıkı tabanca , 10 oto yedek parçası , 3 adet pos cihazı , 37 adet kredi kartı slipi ve 14 adet kredi kartı ele geçirildi .



KOCASINA HEDİYE ALMAK İSTERKEN ÇETENİN ELİNE DÜŞTÜ

Zanlıların emniyetteki sorgusunda ilginç detaylar ortaya çıktı . Bir devlet dairesinde memur olarak çalışan S . G . kocasına hediye otomobil almak istedi . Bankadan 110 bin lira kredi çeken kadın , zanlılardan Mercedes marka bir otomobil aldı . Otomobilin kredi borcunu ödeyemeyen kadın , çeteye giderek arabayı geri almalarını istedi . Arabayı geri almayan çete , kadına 60 bin liralık senet imzalatıp , bankaya olan 27 bin liralık borcunu ödedi . Çete daha sonra kadından 52 bin lira geri aldı . Çetenin ağına düşürdüğü kadını , ayrıca bankadan çektiği krediye zorla kefil yaptığı ve kadına 5 bin liralık kredi çektirdiği de belirlendi .

Emniyette sorgulanan çetenin sahte kredi kartı işi ve sigorta dolandırıcılığı da yaptığı belirlendi . 3 bankaya ait pos cihazı alan çetenin yurt dışı bağlantılı kredi kartı çıkarıp , bu bankaları 41 bin 500 lira dolandırdığı kaydedildi . Şebekenin , kaza yapmış araçları ise sigortada yapmamış gibi gösterdiği ifade edildi . Çete lideri Ali A . ’nın da aralarında bulunduğu zanlılar mahkemeye sevk edildi .