Belçika'da Ab Zirvesiyle Çakışan Genel Grev Ülkeyi Kilitledibrüksel

Belçika`da hükümetin aldığı kemer sıkma önlemlerini protesto eden sendikaların çağrısıyla düzenlenen 1 günlük genel grev ülkeyi kilitledi.

  Tüm sendikaların destek verdiği genel grev nedeniyle tren ve otobüs seferleri durdu , karayollarında uzun kuyruklar oluştu , posta , eğitim ve sağlık hizmetleri olumsuz etkilendi .

AB devlet ve hükümet başkanlarının Brüksel ' de birkaç saat içinde başlayacak borç krizi zirvesiyle çakışan grev nedeniyle Brüksel-Londra arasındaki Eurostar ve Brüksel-Paris-Köln ve Amsterdam arasındaki Thalys hızlı tren seferleri de yapılamıyor .

Genel grev nedeniyle hemen tüm fabrikalarda üretim dururken Anvers , Zeebrugge ve Gent limanları devre dışı kaldı .

Brüksel havaalanında uçak seferleri kısmen olumsuz etkilenirken AB liderlerinin zirveye gelişinde sorun yaşamadıkları bildirildi .

Anvers , Charleroi , Namur ve Liege kentlerinde ve Almanya sınırında bazı ana yolları birkaç saat boyunca trafiğe kapatan protestocular , krizin müsebbibinin bankalar olduğunu ve bedelinin kendilerinden tahsil edilmesini kabullenmeyeceklerini haykırdı .

Belçika ' da seçimlerden 541 gün sonra , geçen ay kurulabilen 6 partili koalisyon hükümeti , 2012 yılında bütçe açığını AB kriterlerine uygun şekilde yüzde 3 ' ün altına çekebilmek için 11 , 3 milyar avroluk kemer sıkma önlemlerini hayata geçirme kararı almıştı .
Kaynak: AA