Başkan Akyürek: Seyyarlar Modern Şehir Hayatına Uyacak

Konya Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Akyürek, seyyar simit tezgâhlarının sokaklardan kaldırılması kararını savundu.

  Akyürek , " Biz modern bir şehir oluşturma çabasındayız . Konya’ya gelen yüz binlerce ziyaretçiye daha güzel bir şehir sunma konusunda herkesin desteğine ihtiyacımız var . " dedi .


Büyükşehir Belediyesi , başta simitçiler olmak üzere seyyar satıcılara yönelik düzenlemelerle tartışmaların odağına yerleşti . Seyyar simitçilerin mektup yazarak ulusal basına şikâyet ettiği `tezgâhların yeni yılla birlikte kaldırılması` kararını savunan Başkan Tahir Akyürek , “Biz modern bir şehir olma çabasındayız . ” dedi .

MÜSİAD Konya Şubesi`nin Genel Kurul toplantısına katılan Başkan Akyürek , sayıları önceden tespit edilen simitçilerle birebir görüşmeler yapıldığını ve onlara 4 alternatif sunduklarını ifade etti .

" İşim yok diyenlere , işe almada öncelik verilmesini sağladık . " diyen Başkan Akyürek , seyyar simitçilere sundukları teklifleri şöyle sıraladı : " `Ben çalışacak durumda değilim , özürlüyüm ama maaşım yok` diyenlere özürlü maaşı almaları konusunda yol gösterdik . Diğer taraftan `özürlü maaşını alamıyorum ama çalışacak durumda değilim` diye şikâyette bulunanlar için sosyal kartımızı devreye koyduk , ihtiyaçlarına yetecek kadar bir rakamı kendilerine takdim ettik . Son olarak `ben bütün bunlara hayır diyorum` diyenlere ise bizim gösterdiğimiz yerlerde ve bizim önerdiğimiz tipte araç ve kıyafetlerde bu işi yapacaksın dedik . "

Simitçilerin şikâyetleriyle ilgili " Beşinci bir yol aklınıza geliyor mu?” diye soran Başkan Tahir Akyürek , eski halin devamını arzu etmenin , şehir kalitesinin yükseltilmesini istememek anlamına geleceğini sözlerine ekledi .