Konteynır Yüklü Tır'lar Yol Kenarında Bekletiliyor

Ülkenin çeşitli yerlerinden Van`a konteynır taşıyan TIR şoförleri, günlerdir yüklerini boşaltamadıklarını belirterek tepkilerini dile getirdi.

Konteynır Yüklü Tır'lar Yol Kenarında Bekletiliyor
Günlerdir Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi girişinde beklettiklerini belirten TIR şoförleri, günlük ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi. Aldıkları ücreti de bekleme sırasında harcadıklarını dile getiren şoförler, "Bizi buraya gönderiyorlar. Biz burada rezillik içerisindeyiz. Yollarda yatmadan geliyoruz ve burada da günlerdir bekletiliyoruz. Hava soğuk, yiyecek bir şey yok. Günlük ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Yetkililerle görüşüyoruz, `bekleyin` diyorlar. Kaç gündür ekmek peynir yiyoruz" ifadelerinikullandı.

Aldıkları ücreti de burada tükettiklerini belirten şoförler, "Biz günlerdir buradayız. Kazandığımız parayı da burada yedik. Kent merkezi buradan 8 kilometre uzakta. Bir su almak için kentte gidiyoruz ve yakıt harcıyoruz. Şu anda burada 250 TIR bekliyor. Yetkiliklerin buna duyarlı olmalarını ve bu konuyu çözmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Depremzedelerin konteynır beklediklerini hatırlatan TIR şoförleri, "Onlar çadırda üşüdüklerini ve konteynır beklediklerini söylüyorlar. Konteynırlar da burada TIR`larda bekletiliyor. Bu nasıl iş anlamadık. Burada bir sorun var. Organizasyonu yapanların bu konuya eğilmelerini ve mağduriyetlerimizi gidermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA