''fatih Projesi''nin Akıllı Tahtası İhracat Yolunda

İcra Kurulu Başkanı Yüngül:-``Tablet işinde de mutlaka olacağız``-``Fatih Projesi`nin her adımında Türkiye`ningelecek dönem hedefleri dikkate alınmalı``İZMİR - 03.

01.2012 - Tolga Albay - Vestel`in, Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih) Projesi için ürettiği akıllı tahtaya Ortadoğu ülkelerinden de talep geldiği belirtildi.

AA muhabirine açıklama yapan Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, Milli Eğitim Bakanlığı`nın başlattığı Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi`nin tüm dünyaya örnek niteliği taşıdığını, Türkiye`nin bu alanda önemli bir teknoloji ve bilgi birikimine sahip olacağını ifade etti.

Projenin dünyada büyük ses getirdiğini, katıldıkları uluslararası fuarlarda görüştükleri kişilerin projeyi cesaretli bir adım olarak yorumladığını kaydeden Yüngül, Türkiye`nin yakın dönemde akıllı tahta ve tablet PC üretiminde bir merkez konumuna ulaşması için temel atıldığını belirtti.

Akıllı tahta konusunda ihalelerin yapılmaya başlandığını belirten Yüngül, şöyle konuştu:``Biz zaten akıllı tahta işi içindeydik. Geliştirdiğimiz ürünlerle ilgili şimdi artık yabancı ülkeler de kapıyı çalmaya başladı. Kendi ülkelerinde eğitim sistemlerinde kullanmak isteyen firmalarla görüşme aşamasındayız. Özellikle Ortadoğu ülkelerinden talepler geliyor. Türkiye`deki akıllı tahta ihalelerinin 4 senede tamamlanmasını bekliyoruz. Tahmin ediyorum önümüzdeki Mart-Nisan ayında ilk uygulamaları görmeye başlayacağız.``Fatih Projesi kapsamındaki tablet PC işinde de mutlaka olacaklarını kaydeden Yüngül, bu alanda teklif veren çok sayıda firmanın ortaya çıktığını söyledi.

Vestel`in bu konuda deneyiminin ve envanterinin kuvvetli olduğunu ifade eden Yüngül, ``Bu konuda mütevazı olamayacağım. Türkiye`de en iyiyiz. Bizde donanım da işletim sistemi de var. Ancak hepsini siz yapmak zorunda değilsiniz. Teknolojik konsorsiyumlarla bu iş mükemmele yakın olacaktır`` dedi.

-Güney Kore örneği-Tablet teknolojisinin geliştirilmesinde Kore modelinin örneklenmesi gerektiğine işaret eden Yüngül, şunları kaydetti:``Artık bir işin kalıcı olması, bilenler etrafından ne kadar çoğalırsa o kadar kolay oluyor. Samsung ve LG örneği. Bu iki örneğin etrafında insanlar toplandı ve dünyada geldiği yere bakın.

Kore`de eskiden bir sürü firma vardı. `Bu iki marka etrafında toparlanacaksınız` denildi. Arabada da bir sürü marka vardı Hyundai ve Kia öne çıktı. Fatih Projesi`nin her adımında Türkiye`nin gelecek dönem hedefleri dikkate alınmalı. Birlik olmak lazım. `Şuna buna peşkeş çekti` gibi söylemler daha çok gelişmemiş ülkelerde oluyor. Bunlara takılmamak ve doğru adım atmak gerekiyor.``(TLA-BAH-BŞK-FZL)
Kaynak: AA