Rusya’da 15 Bin Kişi Putin’e Destek İçin Yürüdü

Rusya’nın başkenti Moskova 4 Şubat’ta Rusya Başbakanı Vladimir Putin karşıtı gösteriye hazırlanırken, ülkenin Ural bölgesi Yekaterinburg kentinde toplanan yaklaşık 15 bin kişi Putin’e destek mitingi düzenledi.

  “Halk biziz” sloganı ile toplanan işçiler , “Ural istikrardan memnun” , “Rusya’nın güçlü başkana ihtiyacı var” ve “Geleceğimizden emin olmak istiyoruz” yazılı dövizler taşıdı .




Buz gibi dondurucu soğuğa rağmen Yekaterinburg kentinde faaliyette bulunan askeri malzeme ve vagon fabrikalarında çalışan işçilerin yanı sıra , komşu kentlerden de insanlar Rusya Başbakanına destek için toplandı . “Uralvagonzavod” ( UVZ ) fabrikasında çalışan işçilerin yeni ürettikleri bir T90C tankını herhangi bir kazaya neden olmaması gerekçesi ile gösteri alanına getirmelerine izin verilmedi .



Interfax’a açıklamada bulunan bölge polis sözcüsü Valeri Gorelih gösteriye yaklaşık 15 bin kişinin katıldığını ve mitingin olaysız bir şekilde sona erdiğini belirtti .




Rusya Başbakanı Putin’e destek için 24 Ocak’ta da Kemerova bölgesinde yaklaşık 6 bin kişilik bir gösteri düzenlenmişti . Ülke genelinde 4 Mart’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine kadar Putin’e destek mitinglerinin planlandığı kaydediliyor .




Moskova’da ise şehir yönetimi muhalif grupların 4 Şubat’ta çevre yolundan Bolotnaya Meydanı’na kadar yürüyerek gelmesine ve bir miting düzenlemelerine yeşil ışık yaktı . 4 Aralık’ta yapılan Duma seçimlerinde ihlal yapıldığını savunan muhalif gruplar , Putin’in üçüncü dönem Kremlin’e dönecek olmasına da karşı . Şimdiye kadar Facebook üzerinden 23 bin kişinin Putin karşıtı gösteriye katılacağını açıkladığı belirtildi .