Galatasaray'ın Ağırlığını İfade Etmek İstemişistanbul

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, hafta içinde katıldığı bir programda, ``Galatasaray`ın 25 milyon taraftarının yaklaşık 20 milyonunun Ak Parti`ye oy verdiğini tahmin ediyorum.

  O yüzden bu noktada Başbakan`ın bizimle bir sorununun olduğunu sanmam`` şeklinde sarf ettiği sözleri , Galatasaraylıların toplumdaki ağırlığını ifade etmek için kullandığını açıkladı .

Aysal , sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden Galatasaraylılara hitaben yaptığı açıklamada , şunları kaydetti : ``Perşembe gecesi 32 . Gün programında Mehmet Ali Birand`ın , `Sayın Başbakanımızın Galatasaraylılara kırgın olduğu için Türk Telekom Arena`nın yollarını yaptırmayarak Galatasaraylı taraftarları cezalandırmak isteyebileceği` şeklindeki mizahi sorusuna , bu yaklaşımın Başbakanımızın ciddi devlet adamı duruşuna uymayacağını belirtmek , kamuoyunda bir yanlış algılamayı önlemek , Galatasaray`ın toplumdaki gücü ve önemini vurgulamak için 20 milyon gibi abartılı bir rakamı telaffuz ettim .

Sözlerim bazı basın organlarımızda manşet konusu oldu . 20 milyon hesabının matematiksel yanlışlığı üzerine pek çok yazı yayınlandı . Köşe yazarlarımız konuyu derinlemesine incelemeye aldılar . Hatta okuduklarımdan sonra yazarlarımızın mantığından hareketle görüyorum ki , alınan yüzde 50 oya orantılı olarak 25 milyon taraftarın yarısı anlamına gelecek 12 milyon 500 bin demiş olsaydım , o durumda da beni `matematik dehası` ilan edeceklerdi . Galatasaray camiası da , Türk kamuoyu da bunun Galatasaraylıların toplumumuzda ki ağırlığını ifade etmek için kullanılan söz gelişi bir rakam olduğunu anlamışlardır .

Nükteli bir soruya cevap vermek için kullandığım nükteli Galatasaray üslubunun daha kolay anlaşılabilmesi için , bundan sonra daha büyük bir itina göstereceğimden emin olabilirsiniz . ``
Kaynak: AA