Fenerbahçe Zirve Yarışını Sürdürdüistanbul

Spor Toto Süper Lig`de Mersin İdmanyurdu`nu 2-1 yenen Fenerbahçe, zirve yarışını sürdürdü.

  Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ' nda Mersin ekibini konuk eden sarı-lacivertli ekip , bu sezon 14 . galibiyetini alarak puanını 48 ' e yükseltti .

Sarı-lacivertliler , 50 puandaki Galatasaray ' ın Bursaspor deplasmanında yenilmesinin ardından , elde ettiği 3 puanla ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını 2 ' ye düşürdü .

Fenerbahçe , sezonun 34 maçlık bölümünün ilk yarısında deplasmanda 2-1 yendiği Mersin İdmanyurdu karşısında aynı skorla kazanarak 3 puana ulaştı .

-Bienvenu golünü attı , taraftara koştu-Fenerbahçe ' de gol yollarında etkili olamadığı için eleştirilen Bienvenu , Mersin İdmanyurdu karşısında 8 . dakikada attığı golden sonra büyük bir sevinç yaşarken , sevincini önce taraftarla paylaştı .

Gol yollarındaki sıkıntı nedeniyle Moussa Sow ' u transfer eden Fenerbahçe ' de , 11 ' de çıktığı mücadelede 8 . dakikada takımını öne geçiren Kamerunlu forvet , kale arkası tribününe koşarak taraftarlarla kucaklaştı . Bienvenu daha sonra sevincini takım arkadaşlarıyla paylaştı .

Bienvenu bu sezon sarı-lacivertli formayla 6 . golüne imza attı .

Bu arada mücadeleyi , Kamerunlu forvetin annesi ve babası da tribünden takip etti .

-Stoch ' tan şık gol-Fenerbahçe , Mersin İdmanyurdu karşısında 39 . dakikada Miroslav Stoch ' un ayağından bulduğu şık bir golle 2-0 ' lık üstünlüğü yakaladı .

Ceza alanının dışından güzel bir vuruş yapan Stoch , topu ' 90 ' tabir edilen yerden filelerle buluştururken , sarı-lacivertli ekibin kaptanı Alex de Souza sarılarak takım arkadaşını tebrik etti .

Stoch ' un attığı golle 2-0 ' lık üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe ' de taraftarlar da coşup , tribünlerde ' ' Şampiyon ' ' tezahüratları yaptılar .

Stoch , Mersin İdmanyurdu karşısında attığı golle , bu sezon ligdeki 7 . golünü kaydetti .

-Fenerbahçe ' de Gökhan ve Özer sakatlandı-Fenerbahçe ' de karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanan Gökhan Gönül , yerini Orhan Şam ' a bıraktı .

Sakatlığının tedavisinin ardından çıktığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesinde de ilk yarının sonunda oyundan alınan Gökhan , Mersin İdmanyurdu mücadelesini de tamamlayamadı .

Maçın ikinci yarısında ise sarı-lacivertli ekipte Özer Hurmacı sakatlık yaşadı . Oyuncu , karşılaşmadaki yerini Sezer Öztürk ' e bırakarak oyundan çıkmak zorunda kaldı .

-Mersin İdmanyurdu ' nda Nduka cezalı oldu-Mersin İdmanyurdu ' nda sarı kart gören Nduka cezalı duruma düştü .

Bu sezon ligde 4 . sarı kartını gören Nijeryalı oyuncu , takımının 24 . hafta Beşiktaş ile yapacağı maçta forma giyemeyecek .
Kaynak: AA