Ordu-Giresun Havaalanı Projesi'nde dolgu çalışmalarına başlandı

Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanımı için hazırlanan Ordu-Giresun Havaalanı Projesi'nde dolgu çalışmalarına başlandı. Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilerek Ordu-Giresun Havaalanı'nın inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediliyor.

Ordu-Giresun Havaalanı Projesi'nde dolgu çalışmalarına başlandı
  Havaalanı İnşaatı Proje Müdürü Ömer Işık , AA muhabirine yaptığı açıklamada , projenin zemin etüdü çalışmaları sonrasında dolgu işlemine başlandığını söyledi .

Çalışmaların hedeflenen sürede tamamlanmasının planlandığını belirten Işık , şunları kaydetti :

' ' Dün itibariyle fiilen havaalanı inşaatına başlamış durumdayız . Hedefimiz 2013 yılı sonuna kadar çalışmaları tamamlamak . Proje hesaplarına göre dolgu çalışmasında yaklaşık 29 milyon ton taş kullanacağız . Şu anda taşları aldığımız ocakta yaklaşık 3 milyon kadar taş rezervi var . Bu taş bitmeden diğer ocaklara da geçiş yapacağız . Şu an itibariyle taş ocağı yolunun fiziki yönden uygun değil . Bu sebepten dolayı 10 kamyon ile işe başladık . Ay sonuna kadar bu kamyon sayısı 60 ' a yükselecek . Günlük ortalama 50 ile 55 bin ton arasında taşı havaalanı inşaatı deniz dolgusuna getirmeyi hedefliyoruz . ' '

- ' ' Gülyalı halkı çalışmaları heyecanla takip ediyor ' ' -

Öte yandan Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen , havaalanı inşaatının deniz dolgusu işlemlerinin başlamış olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi .

Tüm Gülyalı halkının havaalanı inşaatını heyecanla takip ettiğini de belirten Şen , şöyle devam etti :

' ' Her şeyden önce bu projemizi ilçemize kazandıran ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz . Havaalanı inşaatı tüm hızıyla devam ediyor . Tabii ki bu süreç herkesi memnun ettiği gibi bizleri de mutlu ediyor . Özellikle Gülyalı halkı her gün inşaat alanına giderek çalışmaları yakından izliyor . Büyük bir heyecanla çalışmaları takip ediyor . Yavaş yavaş havaalanı inşaatında fiziki değişiklikleri de görmeye başladık . İnanıyorum ki belirtilen sürede havaalanı tamamlanmış olacak ve Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımına açılacak . ' '

Şen , Ordu-Giresun Havaalanı ' nın ilçelerine büyük faydalarının olacağını da sözlerine ekledi .