İgdaş’tan ‘doğalgazda Güvenlik ve Tasarruf’ Seminerleri

İstanbul Gaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ) 2009’da başlattığı ‘Doğalgazda Güvenlik ve Tasarruf Seminerleri’ni 2011’de tamamladı.

İgdaş’tan ‘doğalgazda Güvenlik ve Tasarruf’ Seminerleri
  Son seminerini İstanbul’un Arnavutköy’de veren şirket , güvenli ve tasarruflu doğalgaz kullanımı adına 40 bin tüketiciyi bilgilendirdi .


Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği ( DOSİDER ) , Baca İmalatçıları ve Uygulayıcıları Derneği ( BACADER ) , Doğalgaz Sıhhi Tesisat Kalorifer Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârları Odası ( İTESO ) ile belediyelerce tertip edilen seminerler , ev hanımlarından büyük ilgi gördü . Burada doğalgazın emniyetli kullanımı , muhtemel kaçak ve zehirlenmeler durumunda izlenecek yollar ele alındı . Tüketiciler , doğalgazın gerek güvenliği gerekse tasarruflu kullanımı ile ilgili sorularının cevabını alma imkanı buldu .

İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan , projeye dair yaptığı açıklamada “Doğalgaz dağıtımı hizmetlerimizi yerine getirirken , Türkiye’nin en büyük işletmelerinden biri olarak çevreye ve topluma duyarlı , sosyal sorumluluklarımızın bilincinde bir kurum olarak hareket ediyoruz . Doğalgazın güvenli ve tasarruflu kullanımı konusunu önemsiyoruz . Bu sebeple ilgili sivil toplum örgütleri ve belediyeler ile güç birliğine gittik ; İstanbul’un tamamında seminerler verdik . ” ifadelerini kullandı .


Aslan , “Toplantılarla tüketicilere yarar sunmakla birlikte çok önemli geri dönüşler aldık . Doğalgaz kullanıcılarını almaları gereken önlemler konusunda uyardık , doğalgazın güvenli ve tasarruflu kullanılması konusunda abonelerimizin bilinçlenmesine imkân tanıdık . ” dedi .


Şubat 2009’da başlayan ‘Doğalgazda Güvenlik ve Tasarruf Seminerleri’ Aralık 2011’de sona erdi . Seminerlerin ardından katılımcılara , güvenli ve tasarruflu doğalgaz kullanımına yönelik bilgilendirici broşürler , animasyon filmleri CD’si , doğalgaz kaçağı durumunda sırasıyla yapılması gerekenlerin anlatıldığı magnetler dağıtıldı .