Dağcılık Federasyonu'nun Zigana Dağı'ndaki Eğitim Kampı

görüntülü)GÜMÜŞHANE - 26.

  01 . 2012 - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda , ``Zigana`yı daha da geliştirmek ve daha güzel imkanlar sunarak , gerek ilimizin , gerek bölgemizin ve gerekse ülkemizin turizmine katkı sağlamak istiyoruz`` dedi .

Vali Mayda , AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın , Vali Yardımcısı Cahit Karatepe , Torul Kaymakamı Şafak Gürçam , Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ( GÜDAK ) Başkanı Mustafa Akbulut ve Gümüşhane Pestilciler Birliği Başkanı Baki Kara ile Türkiye Dağcılık Federasyonu`nun ( TDF ) Zigana Dağı`ndaki eğitim kampını ziyaret etti .

Gümüşkayak Tesisleri`nde TDF Başkanı Alaattin Karaca ile bir süre sohbet eden Vali Mayda ve beraberindekiler , daha sonra eğitim kampını ziyaret ederek sporcularla sohbet ederek , kamp hakkında bilgi aldı .

Vali Mayda , burada gazetecilere yaptığı açıklamada , Türkiye Dağcılık Federasyonu`nun kış eğitim kampı için Zigana`yı tercih etmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek , ``Zigana`ya yapılması düşünülen eğitim merkezi için gerekli ön çalışmalar yapılarak , Zigana`yı daha da geliştirerek ve daha güzel imkanlar sunarak ilimiz , bölgemiz ve ülkemiz turizmine katkı sağlamak istiyoruz . Hiç kuşkusuz Zigana`ya gelen tüm yerli ve yabancı turistlere , dağcılarımıza daha güzel imkanlar sunma çabası içerisinde olacağız . Bu sadece Zigana ile kalmayacak , Süleymaniye Kış Sporlar Kayak Merkezi`mizi de hizmete sunduğumuzda imkanlarımız daha da artacak . İlimiz ve bölgemize , turizmden beklenen önemli katkıyı da artırmış olacağız`` dedi .

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aydın ise Zigana köyünde bir doğa okulunun açıldığını anımsatarak , şöyle konuştu : ``Yaz döneminde bölgemize gelecek olan akademisyenler , bölgenin bitki örtüsü ve ekolojik dengesini incelemek için bir imkana kavuşmuş bulunmaktadır . Bu okula ilave olarak 40 yataklı konaklamalı merkez yapmak için çalışıyoruz . Onun da tamamlayıcısı olarak Zigana Dağı`nda kongre merkezi ya da bir kültür merkezi salonu ve eğitim merkezi yapmayı planlayabiliriz . Zigana`ya mevcut tesislerin yanı sıra bir eğitim merkezinin kurulmasına da sıcak bakıyor ve bunun çalışmasını en kısa zaman içerisinde başlatacağız . ``-Zigana`ya ``Çığ Şehitleri Eğitim Merkezi`` isteği-TDF Başkanı Karaca ise ziyaretten çok memnun olduğunu ifade ederek , ``21 . yüzyılda Zigana Dağı`nda bulunan bu kayak pisti , profesyonel kayakçıların kayacakları bir alan değil ama burada çocuklarımızı yetiştirip üst kademeye hazırlayabiliriz`` diye konuştu .

Karaca , 3 yıl önce talihsiz bir kaza sonucu çığda şehit olan dağcılar için Zigana`ya anıt yapıldığını kaydederek , şunları söyledi : ``Bu bizleri son derece mutlu etti . Zigana`nın daha da aktif duruma gelebilmesi için Çığ Şehitleri Eğitim Merkezi yapılması gerekiyor . O zaman Türkiye`nin her tarafından doğa sporlarına ilgi duyan dağcılar , arama kurtarma çalışmasına ilgi duyan kayakçılar Zigana`ya gelir ve burada daha büyük bir hareketlilik oluşur . Mevcut tesisler bize fiziki olarak cevap vermiyor . Zigana`da kamp kuruyor , eğitim yapıyoruz ama sıkıntı içerisindeyiz . Böyle bir eğitim merkezi yapılırsa ülkemiz , bölgemiz adına , sporumuza büyük katkı olur . ``Vali Mayda ve beraberindekiler daha sonra Gümüşhane Pestilciler Birliği Başkanı Kara tarafından Zigana Dağı`na getirilen 150 paket pestili , TDF Başkanı Karaca , eğitimciler ve sporculara ikram etti .

( ÖZ-AK-MTE )
Kaynak: AA