Ttk Maden Ocağında Göçükzonguldak

Zonguldak`ta, Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) 2009`da 35 bin 291 kişinin katıldığı zorlu mülakatı kazanarak kurayla işe girebilen madenci, göçükte hayatını kaybetti.

  AA muhabirinin aldığı bilgiye göre , TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağının eksi 425 kodunda tavan kısmından kömür ve toprak kayması sonucu göçük meydana geldi . Göçük altında kalan üretim işçisi Sefer Çetin ( 32 ) , ağır yaralı olarak mesai arkadaşları ve TTK tahlisiye ekiplerince yığınların altından çıkarıldı .

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Çetin , müdahaleye rağmen hayatını kaybetti .

Bu arada , göçük sırasında Çetin ile çalışan iki madencinin son anda kaçarak kurtulduğu öğrenildi .

-Zorlu sınavlardan geçmişti-TTK Genel Müdürlüğünce , müessese müdürlüklerinden Karadon , Amasra , Üzülmez , Kozlu ve Armutçuk ' ta istihdam edilmek üzere açılan 3 bin işçi kadrosu için 2008 ' in Ekim ve Kasım aylarında 35 bin 291 aday sınava katılmıştı .

Sınavda uzunluğu 4 metreyi aşan maden direği taşıyan , kazma , kürek ve baltayı nasıl kullandıkları uygulamalı test edilen ve avuç içlerinden de işe yatkınlıkları belirlenmeye çalışılan adaylardan 20 bin 814 ' ü noter huzurunda çekilen kuraya katılmaya hak kazanmıştı .

Kura sonucu 3 bin asil ve 3 bin yedek madenci belirlenmiş , işçiler sağlık kontrollerinin ardından 1 Ocak 2009 ' da işbaşı yapmıştı .

Çetin ' in de kura sonucu madende işbaşı yapanların arasında yer aldığı öğrenildi .
Kaynak: AA