Güneş: Kazanmamız Gereken Bir Maçı Kazandıktrabzon

Spor Toto Süper Lig`de Eskişehirspor`u 4-1 yenen Trabzonspor`un teknik direktörü Şenol Güneş, kazanmaları gereken bir karşılaşmayı kazandıklarını söyledi.

  Güneş , maçın ardından yaptığı değerlendirmede , geçen hafta Kardemir Karabükspor karşısında kazanmaları gereken bir maçı kaybettiklerini belirterek , ' ' Bu hafta kazanmamız gereken bir karşılaşmayı kazandık . Geçen maçta ilk 20 dakika rakip hiç pozisyon bulmadan atak oynadık , bu maçta ise tam tersi rakip oynadı biz seyrettik . Kontrollü , sabırlı oynama anlayışı , rakibi oynatma anlayışına döndü ' ' dedi .

Eskişehirspor ' un Diego gibi geride oynayan oyuncularla ileri çıktığını ifade eden Güneş , şöyle devam etti : ' ' Alanzinho , Halil gibi oyuncularla bu çıkışları durdurmaya çalıştık , ancak çok başarılı olamadık . Rakibin oyun yapısının riskleri de vardı . Oyunun daha sonraki bölümünde bunu iyi kullandık . Kırmızı kart da etkili oldu ama bu oyun yapısında defanstan çıkan oyuncuların boşluklarını kullanmak önemliydi . Daha farklı bitebilecek bir maç veya kaybedeceğimiz bir maçta olabilirdi . Kontrollü ve sabırlı oynamada sıkıntı çekiyoruz . Güçlü takımlara karşı daha konsantre oynuyoruz . Bu tür maçlara karşı zorluk çekiyoruz . Hatalarımız vardı ama doğrularımız da vardı . Oyuncularımı tebrik ediyorum . Pozisyon vermeleri eleştirilebilir ama 4 gol attılar , daha da atabilirlerdi . ' ' - ' ' Genel kurula katılacağım ' ' -Şenol Güneş , yarın Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu ' na katılmak için Ankara ' ya gideceğini belirterek , ' ' Tabi içeriği bilmiyoruz , orada gidip konuşma talep edeceğiz . Orada konuşmak istiyorum . İnşallah konuştururlar bizi . Türkiye ' de neyin ne olacağını bilmiyoruz ki . Ama söz verdim , gideceğim . Ben uzun zamandır genel kurullara gitmedim , yarın gideceğim , bu talebim olacak , bir futbol adamı , taraftar , antrenör olarak kendi başımdan geçenleri söyleyeceğim . Katkı yapmak için söyleyeceğim . Kimseyi suçlamak için söylemeyeceğim ' ' diye konuştu .

Bir gazetecinin , Trabzonspor ' un bu sezon ligde hiç kafa vuruşuyla gol atamamasını anımsatmasına ise esprili bir biçimde yanıt veren Güneş , ' ' Demek oyuncular kasıtlı atmıyorlar . Demek ki bilerek yapıyorlar . Kafalarını çalıştırıyorlar , ayaklarını kullanıyorlar . Diyecek bir şey yok ' ' ifadelerini kullandı .

-Yanal ' ın değerlendirmesi-Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise 23 ' üncü dakikanın karşılaşmanın kırılma noktası olduğunu savunarak , ' ' Rakibimize oyunumuzu kabul ettirerek başladık . Her açıdan pozitif başladık . Kırmızı kart sonrası yine oyunu iyi götürürken yenik duruma düştük . 3 ferdi hata arka arkaya yaparak goller yedik ' ' şeklinde konuştu .

Trabzonspor karşısında 10 kişi kaldıktan sonra 3 farklı sonuçla giden bir maçı çevirmenin oldukça çok zor olduğunu ifade eden Yanal , şöyle devam etti .

' ' Biz bugün Trabzonspor takımından kontrataklardan gol yedik . Rakibimizi kutluyorum , kazandılar . Bu tür mücadelelerin sonucunu almak için biraz daha akıllı oynamak gerekiyordu . Bir yerde bireysel hatalarla mağlup olduk . Hem mücadele hem istek olarak bu kadar farklı bir mağlubiyeti hak etmediğimizi , futbol adına keyifli bir maç olduğunu düşünüyorum . ' ' -Halil ve Cech ' in açıklamaları-Trabzonsporlu Halil Altıntop da oyuna iyi başlayamadıklarını belirterek , ' ' Ama ilk ve ikinci golde zamanlama müthişti . Karabükspor maçından sonra içeride oynadığımız maçı almak istiyorduk . En önemlisi o . 4 gol de atmak güzel . Maalesef istediğimiz bazı şeyleri yapamadık . Daha iyi çalışıp iyi yerlere geleceğimize inanıyorum ' ' dedi .

Bordo-mavili takım forması altında ilk golünü atan Cech , ' ' Çok önemli bir maçı kazandık . Eskişehirspor iyi başladı , tam oyunu iyi sürekledikleri anda 10 kişi kaldılar . Biz de bunu iyi değerlendirdik . Ben de Türkiye ' de ilk golünü attım . Bunun için çok mutluyum . Golü oğluma hediye ediyorum ' ' diye konuştu .
Kaynak: AA