Bakan Kılıç'ın Twitter Hesaplaşması Mahkemelik Oldu

24.

  01 . 2012 - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç , Has Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu hakkında 25 bin liralık tazminat davası açtı .

Bakanlıktan yapılan açıklamada , Bekaroğlu`nun , Kayseri`de oynanan Kayseri Kaskispor ile İsrail`in MaccabiBnot takımları arasındaki Avrupa Kupası ( Euro Cup ) kadınlar basketbol müsabakası sırasında ``Kahrolsun İsrail`` sloganları atanlarla ilgili yapılan suç duyurusuna yönelik sosyal paylaşım sitesi twitter hesabında ``suç duyurusunu yapanın Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç olduğunu biliyorsunuz değil mi?`` şeklinde ifade kullandığı belirtildi .

Bakan Kılıç`ın da buna karşılık olarak ``Kayseri`de gençlerin İsrail protestosu ile ilgili işlem savcılıkça re`sen yürütülmektedir , şahsım ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgisizdir`` cevabının verildiği belirtilen açıklamada , Suat Kılıç`ın avukatı Muammer Cemaloğlu aracılığıyla Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi`ne yaptığı başvuruda , Bekaroğlu`nun , ``kişilik haklarına , manevi şahsiyetine doğrudan , açık ve ağır bir saldırıda bulunduğunu`` belirterek , tazminat davası açtığı kaydedildi .

( HD-ADA )
Kaynak: AA