The Marmara Bayk Kış Trofesi 47 Tekne’nin Katılımı İle Başladı

The Marmara Bayk Kış Trofesi, Bodrum’da 47 teknenin katılımı ile başladı.

The Marmara Bayk Kış Trofesi 47 Tekne’nin Katılımı İle Başladı
  Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından düzenlenen ve The Marmara Collection ile TEB özel Bankacılık işbirliğiyle gerçekleştirilen The Marmara Bayk Kış Trofesi 2012 yarışlarının ilk ayağı yapıldı

The Marmara BAYK Kış Trofesi 2012 yelken yarışları , toplam 7 ayakta , 14 yarış gününde gerçekleşiyor . Bu sene 11 . yılı olan , Türkiye’nin ilk Kış Yelken Trofesi , yağmurla ve fırtınayla başladı , güneşli bir gün ile devam etti . Bodrum`lu yarışçıların yanı sıra , her yıl olduğu gibi İstanbul , Ankara , İzmir , Marmaris , Göcek ve yurtdışından gelen yatçılar yarış sezonunu açtılar . Yarış sınıfında 29 , gezi sınıfında 18 olmak üzere toplam 47 teknenin katılımıyla Bodrum Kalesi önünden başlayan The Marmara Bayk Kış Trofesi 1 . ayağında ilk gün şiddetli rüzgar ve yağmur hakim oldu . Tekneler 17 millik offshore rotada 27 knot güneybatıdan esen rüzgarla yarışı tamamladılar .

Yarışın ikinci günü yarış sınıfları 11 millik iki adet sosis rota yarışı yaparken , gezi sınıfları da 17 millik Bodrum-Kıstak-Bodrum rotasını tamamladı . Teknelerin 2012 yılı sertifikaları hazır olmadığından 1 . ayak sonunda sonuçlar sadece zaman olarak ilan edildi . Kesin sonuçlar ve ödüller 11-12 Şubat 2012`de yapılacak Kış Trofesi 2 . ayak sırasında verilecek .
Kaynak: İHA