Çağlayan: Fransız Anayasa Mahkemesi'nden Dönertrablus

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Fransa Senatosu`nda kabul edilen Ermeni teklifine ilişkin, ``Şimdi önümüzde başka bir imkan var; 60 milletvekilinin ortak hareketiyle konunun Anayasa Mahkemesi`ne götürülmesi.

  . . Zaten , bırakın anayasal olmasını , bana göre gayri yasal olan Fransa`nın bu uygulamasının Fransız Anayasa Mahkemesi`nden döneceği kanaatindeyim`` dedi .

Bakan Çağlayan , ``Türkiye-Libya İş Forumu``na katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Trablus`ta gazetecilerin sorusu üzerine , Fransa Senatosu`nda kabul edilen ``sözde Ermeni soykırımının inkarının suç sayılmasına ilişkin`` kararı değerlendirdi .

-``Sarkozy , Standard&Poors`un , karizmalarına attığı çiziği unutturmaya çalışıyor``-Çağlayan , şunları kaydetti : ``Ama şimdi önümüzde başka bir imkan var ; 60 milletvekilinin ortak hareketiyle konunun Anayasa Mahkemesi`ne götürülmesi . Zaten gayri yasal , bırakın anayasal olmasını , bana göre gayri yasal olan Fransa`nın bu uygulamasının Fransız Anayasa Mahkemesi`nden döneceği kanaatindeyim . Bunu Fransız Senatosu`nda dün , tekrar tekrar ifade eden birçok insanı da gördük .

Kişi kendine yakışanı yapar . Onlar da kendilerine yakışanı yaptılar . Sarkozy aslında bu yolla , Standard&Poors`un , onların karizmasına attığı çiziği unutturmaya çalışıyor . Zaten ekonomik anlamda bir küme düştüler . Şimdi dış politika konusunda da bütün dünya tarafından karizmalarının çizildiğini gördüler .

Bir devletin parlamentosunun , senatosunun işi değil bunlar . Bunlar tarihçilerin işi . Şimdi Afrika coğrafyasındayız . Ruanda`yı , Cezayir`i de aynı şekilde gündeme getirsinler . `Ruanda`da ve Afrika`da Fransız katliamı vardır demek suçtur` diye bir kanun daha çıkartabilirler , hazır elleri değmişken .

Bu konuda biz Fransız Parlamentosu`nun , Senatosu`nun sağduyusuna güveniyoruz . Ümit ediyoruz , Sayın Sarkozy`nin yaptığı yanlışı Parlamento , Senato bir şekilde düzeltir ama neler olacağı , bundan sonraki safhasının ne olacağı konusunda Sayın Başbakanımızın açıklamaları hepimizi bağlayacak açıklamalardır . ``
Kaynak: AA