Ak Parti'li Dengiz: İnsanların Kanını Emenler Bugün Bize İnsanlık Dersi Veremez

AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, “Yüzyıllar boyunca hayatlarını, başka milletlerin kaynaklarını sömürerek ve orada ki insanların kanını emerek kazanmayı alışkanlık haline getiren asalak ülkelerin, bugün kalkıp bize insanlık dersi vermesi, tarihte eşi görülmemiş bir iki yüzlülüktür” dedi.

 

Ömer Dengiz , yaptığı açıklamada , Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının Fransız Senatosu’nda kabul edilmesine sert tepki gösterdi .

Türkiye’nin Ermeni iddialarıyla ilgili son derece şeffaf bir politika izlediğini ve bu konudaki bütün arşivlerini yerli ve yabancı araştırmacılara açtığını hatırlatan Dengiz , “Türkiye , bu meselenin tarihçilere bırakılmasını her fırsatta dile getirmiştir . Bu olayın siyasete bulaştırılmadan araştırmacılar tarafından açığa çıkarılması için üzerine düşeni yapmıştır . Ancak başta Ermeni lobisi olmak üzere Türkiye’yi hazmedemeyen çevreler , konuyu çarpıtarak , önemli bir meseleymiş gibi her seferinde önümüze getiriyorlar . Ama herkes bilmelidir ki bunların sinsi hesapları tutmayacaktır . ” dedi .


Dengiz , Türkiye’yi soykırımla suçlamanın ötesinde , bunun inkarını suç sayan Fransızlar’ın , tarihte görülmemiş bir iki yüzlülüğe imza attığını ifade etti .


Dengiz , şunları kaydetti : “Belki de soykırım ifadesini en son kullanması gereken ülke Fransa’dır . Tarihi soykırım ve katliamlarla dolu bir milletin , geçmişi temiz olan bir ülkeyi suçlaması ancak yüzsüzlük ve akıl tutulması ile açıklanabilir . Yüzyıllar boyunca hayatlarını , başka milletlerin kaynaklarını sömürerek ve orada ki insanların kanını emerek kazanmayı alışkanlık haline getiren asalak ülkeler , bugün kalkıp bize insanlık dersi vermeye çalışıyorlar . Çok küçük hesaplar peşinde koşan Fransızlar , Ermeni oylarının yanı sıra , uluslar arası alanda etkinliğini artıran Türkiye’yi akıllarınca itibarsızlaştırmaya , zor duruma düşürmeye çalışıyorlar . Hiç kimsenin buna gücü yetmez . ”

Dengiz , Fransız İhtilalı ile Avrupa’da aydınlanmanın önünü açtığını iddia eden Fransa’nın , bu kararla birlikte düşünde ve fikir özgürlüğü konusunda Ortaçağın da gerisine gittiğini savundu .