Chp Milletvekili Yüksel De Kocaoğlu'na Destek İçin Adliyeye Gitti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu`nun, belediyeye yönelik yolsuzluk operasyonu kapsamında ifadesine başvuruluyor.

Bunu için sabah saatlerinde İzmir Adliyesi`ne giden Kocaoğlu`na destek için birçok CHP`liden sonra İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de destek için adliyeye gitti.

Büyükşehir Belediyesi`nde çalışan 16 bürokratın tutuklandığı, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, kurulan örgütün faliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, belgede sahtecilik, kurumu zarara uğratmak, rüşvet, tehdit ve görevi kötüye kullanmak iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında Başkan Kocaoğlu da şüpheli sıfatıyla ifade vermek adliyeye gitti. Ona destek için adliyede bulunan CHP İzmir milletvekilleri Yüksel ve Mustafa Moroğlu, bilgi almaya geldiklerini söyledi. Yüksel, “Bizim de çok fazla bilgimiz yok. Bilgi almak üzere buraya geldik. Ne oluyor, ne bitiyor öğrenmeye çalışıyoruz. Biz hayatımızda adliye görmüş insanlar değiliz. Kocaoğlu, benim çocukluk arkadaşımdır. Türkiye’nin en dürüst belediye başkanlarından biridir.” dedi.

İddia edilen yolsuzluk olaylarının Aziz Kocaoğlu veya bürokratlarıyla ilgili olduğunu düşünmediğini ifade eden Alaattin Yüksel, "Hiçbirinin hesaplarında zenginleşme yoktur. Onların haklı nedenlerle cezaevinde tutulduğuna inanmıyorum. Kocaoğlu, tutuklamaların ardından isyan ediyordu, bununla ilgili adliyeye çağırılmış olabilir. Bu yöntem, bu tarz dünyanın hiçbir yerinde sonuca ulaşmamıştır. Başbakan Erdoğan da benzer suçlamalarla karşılaşmıştır. Kendisine sesleniyorum, sizin yaşadıklarınızı muhaliflerinizin yaşamasına izin vermeyin. Demokrasiye inanıyorsanız bunu gösterin. Bu tür zulümlerin yapılmasına izin vermemelidir. Büyükşehir`de yaşandığı iddia edilen olaylar da özel yetkili mahkemelerin yetkisi kapsamında değildir. Ortada çete de yoktur, reis de yoktur." şeklinde konuştu.