Tskb, 'en Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Kuruluş' Ödülü Aldı

Türkiye`nin ilk özel kalkınma ve yatırım bankası TSKB, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından düzenlenen V.

Kurumsal Yönetim Zirve`sinde Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu En Yüksek Kuruluş Ödülü`nü aldı.

Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla hareket eden Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği tarafından düzenlenen II. Kurumsal Yönetim Ödülleri, 17 Ocak 2012 tarihinde sahiplerini buldu.

II. Kurumsal Yönetim Ödülleri`nde En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Kuruluş olan TSKB, ödülünü SPK Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray`dan aldı.İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi`nde* yer alan kuruluşların derecelendirme notları dikkate alınarak düzenlenen Kurumsal Yönetim Ödülleri, konu ile ilgili bilinirlik yaratmayı ve iyi uygulamaları tanıtmayı hedefliyor.

Kurumsal Yönetim Ödülleri, özel sektör, kamu kuruluşları, medya, düzenleyiciler, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya arasında bir iletişim ağı kurarak kurumsal yönetim uygulamalarının gelişmesini hedefleyen TKYD`nin önderliğinde 2. kez düzenlendi.

II. Kurumsal Yönetim Ödülleri töreninde En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Kuruluş ödülünü alan TSKB Mali Kontrol ve Menkul Kıymetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Eryılmaz, "Geçen sene de ödüllendirildiğimiz Kurumsal Yönetim Ödülleri`nde bu sene En Yüksek Derecelendirme Notu`na sahip olmak TSKB olarak bize gurur veriyor. Önümüzdeki yıllarda da, Kurumsal Yönetim İlkeleri`ni gereğince uygulayıp, sektörde örnek bir banka olmaya devam edeceğiz" dedi.
Kaynak: İHA