Romanya'daki Olayların Büyümesi Üzerine Hükümet Arafat'ı Tekrar Göreve Getirdi

Romanya Sağlık Bakan Yardımcısı ve İlk Yardım Teşkilatı (SMURD) Başkanı Raed Arafat`ın görevinden ayrılması ile başlayan olayların büyümesi üzerine hükümet, Arafat`ı tekrar göreve getirdi.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Traian Basescu ile yaşadığı polemikten sonra görevinden istifa etmek zorunda kalan Arafat`ın görevinden ayrılması Romanya çapında protestolara neden olmuştu. Protestoların her geçen gün büyümesi üzerine başbakan Emil Boc Arafat`a çağrıda bulunarak tekrar görevine dönmesini istedi.


Bu çerçevede Arafat`la ilk görüşmeyi de dün akşam Sağlık Bakanı Ritli Ladislau yaptı. Ülkenin içinde bulunduğu şartları dikkate alarak bugün önce Cumhurbaşkanı Traian Basescu ile daha sonra başbakan Emil Boc ile bir görüşme yapan Arafat, teklifleri kabul ederek tekrar Sağlık Bakan Yardımcılığı ve SMURD başkanlığı görevine geri döndüğünü açıkladı.

Hükümet yetkilileri daha önce de SMURD`u özelleştirmekten vazgeçerek Sağlık Teşkilatındaki reformlardan geri adım atmıştı. Bu arada ülkenin pek çok yerinde eylemlerini sürdüren protestolar Arafat`ın geri dönüşünü memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.