Milliyetçi Lider Jirinovski: 'rus Halkı, Putin'siz Rusya İstiyor'

Rusya`da önümüzdeki Mart ayında yapılacak Devlet Başkanlığı seçimlerine resmen aday olan aşırı milliyetçi Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, yasadışı yollarla iktidarı ele geçirmekle suçladığı hükümeti adeta yerden yere vurdu.

Devlet Başkanlığı seçimlerinde kendi programını açıklamak üzere bugün İnterfax Ajansı`nda basın toplantısı düzenleyen Jirinovski, Putin`in 12 yıl iktidar döneminden sonra yeniden devlet başkanlığına aday olmasının Rus halkıyla dalga geçmek anlamına geldiğini vurgulayarak "Rus halkının şu an en büyük arzusu Putin`siz Rusya`dır. Büyük kentlerdeki son mitinglerle bunu Putin de anladı. Ama anlamak yetmiyor, iktidarı bırakmanız lazım" dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde bir devlet başkanının iki kere artarda devlet başkanlığı görevini üstlendikten sonra başbakanlık yapması ve sonra yeniden devlet başkanlığı görevine gelmesi olayının yaşanmadığına dikkat çeken Jirinovski, "Zaten Rusya, yeryüzünde muhalefetin barışçıl yollarla bir kere dahi iktidara gelemediği tek ülke. İşbaşındaki Putin yönetimi, 2030 yılından önce kesinlikle iktidardan vazgeçmemekte kararlı. 2030 yılında ise o tarihe kadar yetiştirecekleri bir çocuğa koltuğu devredecekler" dedi.

Rusya tarihinde hiçbir zaman adil seçimler yapılmadığını ve mevcut iktidarın da yasa dışı olduğunu vurgulayan Jirinovski, "Şimdi Medvedev, 4 Mart Başkanlık seçimlerinin adil yapılacağını söylüyor. Ve seçim sandıklarına birer kamera konuşlandırılacağını vaat ediyor. Seçimlerin adil yapılacağını söylemek zaten şimdiye dek yapılan seçimlerin adil olmadığını itiraf etmektir. Kameraya gelince ise milleti aptal yerine koymasın. Seçim sonuçlarına sandık başında değil, seçim bittikten sonra o gece yapılan sayımişlemleri sırasında hile karıştırıldığını çocuk bile biliyor. O kameralarla kimi kandırmak istiyorlar?" dedi.

Seçimlerin dürüst yapılması durumunda Putin ve Zyuganov`la birlikte kendisinin de ikinci tura kalacağını belirten Jirinovski, ikinci turda ise Rus halkının kendisini tercih edeceğini söyledi. Seçimlere katılan hiçbir adayın seçim programında Rusya`nın tarihine ve dış politika hedeflerine yer verilmediğini belirten Jirinovski, "Sadece ben seçim programımda dış düşmanımızın Amerika ve İngiltere olduğunu apaçık dille beyan ettim. Devlet Başkanı görevine gelirsem Rusya`da bir tane bile yabancı işçikalmayacak. Hepsini kendi ülkelerine yollayacağız. Üç yıl içinde Rusya`da evsiz ve işsiz insan kalmayacak" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA