Düzceli İşadamları Dubai'de Pazar Araştırıyor

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği, 22 üyesi ile birlikte Dubai ve Abudabi’ ye Pazar Araştırma ve Kültür gezisi düzenledi.


Yedi Emirlikten oluşan Birleşik Arap Emirlikleri`nden Dubai ve Abudabi’yi gezen DUSİAD üyeleri Dubai Türkiye Konsolosu ve Ticari Ataşesi ile görüşerek Emirlikler Hakkında bilgiler aldı. Dernek`ten yapılan yazılı açıklamada, Dubai`ye yeni atanan Bayan Konsolos Elif Comoğlu Ülgen’i de ziyaret eden DUSİAD üyeleri, konsolos ile sohbet imkânı buldu. Konsolos Ülgen, "Dubai’ye Cumartesi günü geldim. Bugün resmen başladım. Daha önce Brüksel’de görev yaptım. Ama Dubai hakkında çok şey okudum öğrendim. Tabii yaşadıkça göreceğiz. Gerçekten sizde benim unutamayacağım bir grup oldunuz." dedi.

DÜSİAD üyeleri ile bir araya gelen Ticari Ataşe Kumbaracı, "Yedi tane emirlik var, Dubai bunlardan sadece bir tanesi. Sharja-Abudabi Dubai kadar önemli. Buralara çok fazla önem vermenizde fayda var. Diğer emirliklere mutlaka gidin. Buralarda ciddi potansiyel var. Buralarda marinaları izleyin, inşaatları nasıl şekillenmiş. Biz sahile bir sıra ev yaparız onu pahalıya satarız. Dubai halkı, arkaya kanallar açıyorlar 4 sıra ev yapıyorlar. 4 sırayı da pahalıya satıyorlar. Dünyanın en büyük 2. Konteynır limanı burada. Dünyanın en büyük serbest bölgesi buradadır. Burası Dünyanın Bağdat caddesidir. Burada dünyanın bütün firmaları vardır. Burada Türk firmaları az. Bu seneki hedefimiz en az 15 Türk markasını buraya getirmek. Gıda ürünlerini gıda zincirlerini sokacağız. Sizler Dubai ye portakal satmak için gelmeyin. 800 bin kişi portakal yese ne olur yemese ne olur. Dubai merkezdir. Buradan yönetilir. Buraya gelecekseniz bütün körfezi hedefleyin. Fuarlara katılın. Fuarlara katılmadan mal satmaya çalışmayın. Geldiğiniz için teşekkür ederiz. Kapımız her zaman sizlere açıktır. DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır Derneği tanıtarak, Bu tür gezilerin her zaman artılarını gördüklerini söyledi. Çakır, “Ticarette kimse size tepside bir şey sunup buyurun yiyin demiyor. Üyelerimiz tarafından kapınız aşındırılacaktır. Emin olun bu söylediklerim söylemde kalmayacaktır." diye konuştu.

Görüşmelerin ardından DÜSİAD üyeleri ve yetkililer birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.