Cinnet Getiren Babanın Öldürdüğü Çocukların Okulunda Hüzün Hakim

Antalya`nın Manavgat ilçesinde bir babanın cinnet getirerek anneleriyle birlikte öldürdüğü 2 kardeşin okuduğu 75.

Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu`nda hüzün hakim. Öğrenciler, Haftanın ilk gününde, arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsü ile ilk ders buruk girdi.
Manavgat Milli Eğitim Müdürü Faruk Karcı, okula gelerek öğrenci ve öğretmenlere başsağlığı dileğinde bulundu. 5/A sınıfında okuyan Hüseyin Demirkan (12) ile 2/A sınıfında okuyan İrem Demirkan`ın öğretmenleri Mehmet Demir, İsmet Uysal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Karcı, kardeşlerin oturduğu sıralarına bir buket çiçek bıraktı. bu sırada bazı öğrenciler gözyaşını tutamadı.
Sınıf öğretmeni Mehmet Demir, hayatını kaybeden öğrencisi Hüseyin Demirkan`ın çok çalışkan ve başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi. Hüseyin`in sınıfta çok sevilen bir öğrenci olduğunu anlatan Demir, arkadaşlarının oy birliği ile sınıf başkanı seçtiğini kaydetti. Başsağlığı dileğinde bulunan Milli Müdürü Faruk Karcı, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Hüseyin ve İrem`in bir ömür süresince hatıralarını yaşatmaları tavsiyesinde bulundu.
Karcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Acımız çok büyük. Sınıf başkanımız Hüseyin ile dünya tatlısı 2 sınıfa giden kardeşi İrem`i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Olayı öğrendiğim günden bu yana çok derin bir üzüntü içindeyim. Siz arkadaşlarınız İrem ve Hüseyin`in güzel hatıralarını bir ömür süresince yaşatın. Çok üzüntülüyüz. Fakat elimizden bir şey gelmiyor. " diye konuştu.
Hüseyin ve İrem`le aynı mahallede oturduklarını belirten 6. sınıf öğrencisi Volkan Aktaş, Hüseyin ile İrem`in okulda çok sevilen 2 kardeş olduğunu söyledi. Volkan Aktaş, Hüseyin`in katıldığı birçok bilgi yarışmasında dereceleri bulunduğunu ve en son girdiği yarışmada bir bisiklet kazandığını kaydetti.
Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Eroğlu, İrem`in notlarının hepsinin 5 olduğunu, ağabeyi Hüseyin`in ise İngilizce hariç bütün derslerinin 5, yabancı dil dersinin ise 4 olduğunu söyledi.

Manavgat`ta 3 gün önce meydana gelen olayda cinnet getiren baba eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra canına kıymıştı.