Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürülüğü’nden Açıklama

Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu`nun 5 inci maddesi gereği sanayi işletmelerinin bir senelik faaliyetlerini, 30 Nisan 2012 tarihine kadar teslim etmeleri istendi.

İşletme cetvellerinin internet ortamında da www.sanayi.gov.tr. “E-Hizmetler” bölümü altında “Yıllık İşletme Cetvelleri” bölümünü tıklayarak kullanıcı kaydı yaptırdıktan sonra, sanayi sicil numarası ile firma seçilerek de yerine getirebildiği belirtildi

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Yücel Yavuz, bu yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelere 2012 yılı için 679 TL idari para cezazı uygulanacağını hatırlattı. Aynı kanunun 2 nci maddesi gereği, yeni açılan sanayi işletmelerinin faaliyete başladıkları tarihten itibaren iki ay içerisinde sanayi siciline kayıt ettirilmelerinin zorunlu olduğunu belirten Yücel Yavuz, açıklamasının devamında “Yine, Kanun’un 4 üncü maddesi gereği, işletmeye ait bilgilerdeki değişikliklerin ve işletmenin daimi veya geçici olarak kapatılması veya tekrar faaliyete geçmesi hallerinin bir ay içerisinde bildirilmesi hüküm altına alınmıştır.Tamir ve temizleme gibi sebeplerle üç aydan az bir süreyle çalışmanın durdurulması, yapılan işler mevsimlik olduğu takdirde muayyen zamanlarda faaliyete geçilmesi veya faaliyetinin durdurulması halleri bu madde hükmü dışındadır. Ayrıca, sanayi sicil belgelerinin, belge düzenleniş tarihi itibariyle iki yılda bir vizesinin yaptırılması gerekmektedir. Sanayicilerimizin Sanayi Sicil Kanunu’nda belirtilen cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları için yukarıda belirtilen hususlarda gerekli duyarlılığı göstermeleri, yıllık işletme cetvelleri ile ilgili yükümlülüklerini zamanında yerine getirmeleri, ayrıca belge vizelerini de düzenli olarak zamanında yaptırmak üzere Müdürlüğümüze başvurulması hususunun ilgililere hatırlatılmasında yarar görülmektedir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA