Açma ve Çalıştırma Ruhsatı Olmayan İş Yerine Ortak Operasyon

Adana Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ile Maliye ekipleri, açma ve çalıştırma ruhsatı olmadan epilasyon cihazı üreterek piyasaya süren bir iş yerine operasyon düzenledi.

Ekipler 7 epilasyon cihazına el koydu.
Bir ihbarı değerlendiren Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ile Maliye’nin ilgili birimlerinin elemanlarından oluşan 4’lü ekip, Seyhan İlçesi’ne Onur Mahallesi 45129 Sokak’ta kaçak olarak faaliyet gösteren bir iş yerine baskın düzenledi.
Yapılan operasyonda bir şirkete ait depoda açma ve çalıştırma ruhsatı olmadan güzellik merkezlerine satılmak üzere epilasyon cihazı üretildiğinin tespit edildiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel, bunun tutanaklara geçirildiğini bildirdi.
Depoda bulunan ve ruhsatsız üretildiği belirlenen 7 epilasyon cihazına Sağlık Bakanlığı Piyasa Değerlendirme ekiplerince el konularak yediemin tutanağı ile piyasaya arzının engellendiğini kaydeden Öncel, “Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri de, yaptıkları incelemelerde iş yerinin yurt dışından getirttiği parçaların, ithalat belgesinin olmadığını ve herhangi bir başvuruda bulunulmadığını belirlediler.” dedi.
Öncel, ayrıca söz konusu deponun “şube iş yeri” olarak bildirilmemesi nedeniyle Maliye ekiplerinin cezai işlem uyguladığını anlattı.
Baskın yapılan işyerinin yanında, aynı firmaya ait 1 adet ek binanın da kaçak olduğunun tespit edildiğini belirten Öncel, “Konu anında Seyhan Belediyesi Belediyesine aktarıldı. Seyhan Belediyesi ekipleri de kaçak ek binayla ilgili ceza tutanağı düzenledi” şeklinde konuştu.
Söz konusu depoda cilt bakım, epilasyon cihazı ve yedek parçalarının açma ve çalıştırma ruhsatı olmadan üretildiğinin belirlendiğini ifade eden Tarık Öncel, ”Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Maliye ve daha sonra Seyhan Belediyesi ekipleri, kendi sorumluluklarında olan bölümlerle ilgili tutanaklar tanzim etti. İş yeri mühürlendi ve 7 epilasyon cihazına el konularak, yediemin tutanağı tanzim edildi.” şeklinde konuştu.