Etimesgut Belediyesi, Sürekli Eğitim Merkezi Açıyor

Ankara Etimesgut Belediyesi’nin, Gazi Üniversitesi ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştireceği ‘Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi (ETİSEM)` hayata geçiyor.


Hanım Faaliyetleri kursiyerlerinin sertifika töreninde konuşan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ETİSEM projesinin son durumu hakkında bilgi verdi. Demirel, “İlk etapta Etimesgut merkezdeki mevcut Hanım Faaliyetleri binası ile Elvankent’teki Atakent Sosyal Tesisleri ve Eryaman bölgemizde 2 adet olmak üzere 4 noktada ETİSEM kuracağız.” dedi.

Etimesgut Belediyesi, Gazi Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 21 Ekim 2011 tarihinde protokol imzalandığını hatırlatan Demirel, “Gazi Üniversitemiz ve il milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte örnek bir proje gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında ilçemizde toplumun tüm kesimlerinin katılabileceği meslek kursları düzenleyeceğiz. Bu kursların istikrarlı bir şekilde düzenlenmesi ve katılımın yoğun sağlanması için ETİSEM kuruyoruz. Bu merkezlerden ilkini hanım faaliyetleri olarak hizmet veren binamızda açacağız. Hanımlara yönelik kurslarımız artarak ve daha da çeşitlenerek devam edecektir. İnşasını tamamladığımız Atakent Tesislemizde ve Eryaman bölgemizde de bu merkezlerimizi oluşturacağız.” şeklinde bilgi verdi.
Başkan Demirel, meslek kurslarının eğitim kadrosunun Gazi Üniversitesi’nce karşılanacağını, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de kursları denetleyip başarılı olanlara sertifika vereceğini söyledi. Demirel projenin sadece meslek edindirme kurslarıyla sınırlı kalmayacağını belirterek, şunları kaydetti: “ETİSEM bünyesinde 3 -6 yaş arası kreş ve gündüz bakımevi, 7 -14 yaş arası çocuk kulübü ve etüt merkezi, 16 yaş üstü mesleki gelişim ve beceri eğitim kurs programları düzenleyeceğiz. Eğitim imkanları ile insan gücüne olan ihtiyaçlara göre İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu görüşleri de alınarak çeşitli meslek kursları düzenlenecek. Kursu başarıyla tamamlayanlara MEB onaylı kurs bitirme belgesi verilecek.”