İlkadım Belediyesi Sertifikalı Aşçı Yetiştiriyor

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Unkapanı Kültür Merkezi`nde Halk Eğitim sertifikalı aşçılık kursu veriliyor.

İlkadım Belediyesi Sertifikalı Aşçı Yetiştiriyor

Samsun`un İlkadım Belediyesi, el sanatları, kişisel gelişim ve eğitim alanında açılan kurslar yanı sıra istihdam amacı ile farklı alanlarda açtığı mesleki kurslara bir yenisini daha ekledi. Unkapanı Kültür Merkezi` nde, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan aşçılık kursunda eğitim başladı. 36 kursiyer ile devam eden aşçılık kursunda kursiyerler 10 aylık bir sürede 878 saat ders alacak.

Aşçı Eğitmeni İskender Köse, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin istihdamının oldukça yüksek olduğunu söyledi. Köse, "Bu alanda nitelikli eleman ihtiyacı yaşanması nedeni ile kursa gelerek mesleki bilgi beceri öğrenen ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin istihdam şansları oldukça yüksek. Özel veya kamuda 1500-3500 TL arasında değişen rakamlara iş bulma şansı var iken, uluslar arası gemilerde ise bu 4000-5000 TL gibi rakamlara ulaşabiliyor." dedi.

Özel kurumlardan yüksek ücret karşılığında alınan bu eğitimin Belediye ve Halk Eğitim desteği ile ücretsiz olarak verildiğine dikkat çeken Unkapanı Kültür Merkezi Sorumlusu Rukiye Çamaş ise vasıfsız insan gücüne nitelik kazandırarak istihdam amacı ile birçok farklı alanlarda çalışma yaptıklarını söyledi.

36 kursiyer ile devam eden aşçılık kursunun 31 Ağustos tarihinde sona ereceği belirtildi. Yeni dönem kayıtları için vatandaşların Unkapanı Kültür Merkezi`ne müracaat edebileceği bildirildi.