Dolandırdığı Parayı Kayınpederinin Hesabına Yatırdı

İzmir`de düzenlenen operasyonda, cep telefonuyla rastgele aradığı kişilere kendisini polis veya asker olarak tanıtıp çeşitli suçlamalarla dolandırdığı iddia edilen İ.

Dolandırdığı Parayı Kayınpederinin Hesabına Yatırdı
Y. (47) yakalanarak gözaltına alındı. Zanlının, son olarak aradığı O.A. (52) adlı vatandaşın 65 bin lirasını kontör dolandırıcılığı yöntemini kullanarak aldığı, parayı kayınpederinin hesabına yatırttığı belirlendi.

Muğla`da yaşayan O.A., başsavcılığa müracaat ederek, cep telefonuyla kendisini arayan tanımadığı bir kişinin polis olduğunu söylediğini belirterek, "Telefon hattımdan terör örgütüyle görüşmelerim olduğunu, soruşturma için para göndermem gerektiğini, operasyon bitince paramı geri vereceğini söyledi. Ben de verdiği hesap numarasına 65 bin lira yatırdım. Uzun süre haber alamayınca da dolandırıldığımı anladım." dedi. Bunun üzerine harekete geçen Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü`ne talimat vererek konunun araştırılmasını istedi. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri de paranın yatırıldığı hesabın sahibi V.Ü.`yü (64) yakalayarak gözaltına aldı. Yaşlı adam, polise verdiği ifadede damadı İ.Y.`nin, "Baba, kurbanlık koyun sattım. Parasını senin hesabına yatıracaklar. Hesap numaranı vermen lazım." dediğini aktardı. Bir süre sonra damadı İ.Y. ile birlikte banka şubesine giderek paranın 31 bin 700 lirasını çektiğini söyleyen V.Ü., suçsuz olduğunu ileri sürdü. Kayınpeder V.Ü., polisteki ifadesinin ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. Ardından bir operasyon düzenleyen polis, zanlı İ.Y.`yi yakalayarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği`ne götürülen İ.Y.`nin, sorgusunda hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Muğla`da dolandırılan O.A. tarafından sesinden teşhis edilen zanlı İ.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.