'babamın Sesi' Rotterdam Film Festivali'nde 'altın Kaplan' Ödülü İçin Yarışacak

"İki Dil Bir Bavul" filminin yönetmenlerinin yeni filmi olan "Babamın Sesi" Uluslararası Rotterdam Film Festivali`nin ana yarışma bölümüne seçildi.

'babamın Sesi' Rotterdam Film Festivali'nde 'altın Kaplan' Ödülü İçin Yarışacak
Film 25 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında 41.si düzenlenecek olan festivalin yarışma bölümünde dünya prömiyerini yapacak ve Altın Kaplan Ödülü için yarışacak

Maraş Katliamı`ndan etkilenen bir ailenin hikayesinin anlatıldığı filmin yönetmenliğini Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan beraber yaparken, filmin yapımcılığını Özgür Doğan üstleniyor. Filmin yönetmenlerinden Zeynel Doğan`ın ailesinin hikayesinden yola çıkılarak oluşturulan Babamın Sesi`nin senaryosu Orhan Eskiköy`e ait. Filmin başrollerinde ise Zeynel Doğan`la beraber annesi Base Dogan ve esi Gülizar Doğan yer alıyor.

Perişan Film`in yapımcılığında gerçekleştirilen filmin görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen, sanat yönetmenliğini Emre Yurtseven ve Meral Efe beraber üstlenirken, kurgusunu da Orhan Eskiköy ve Çiçek Kahraman beraber yaptılar.

Çekimleri Elbistan ve Diyarbakır`da yapılan film, Türkiye-Almanya-Fransa ortak yapımı olarak gerçekleştirildi. 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprü`de Buluşmalar Platformu`nda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen proje geliştirme desteği ve Melodika tarafından verilen Post Prodüksiyon Destek Ödülü`ne layık görülen "Babamın Sesi", Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan da yapım desteği aldı.
Kaynak: İHA