Akçader, Güvenli İnternet İçin Alınması Gereken Tedbirleri Anlattı

Çorum Aktif Çalışanlar Derneği (AKÇADER) tarafından `güvenli internet` için alınması gereken tedbirler ele alındı.

Akçader, Güvenli İnternet İçin Alınması Gereken Tedbirleri Anlattı

Derneğin konferans salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak bilişim sistemleri uzmanı Üzeyir Yazıcı katıldı. İnternet kullanımında çok dikkatli olunması gerektiğine değinen Yazıcı, "İnternet bağımlılık yapması, bilinçsiz ve amaçsız kullanım nedeniyle zaman israfı, ahlak dışı görüntüler, gereksiz bilgi kirliliği, şiddete karşı duyarsızlaşma ve öğrendiklerini uygulama, kumar, bahis oyunlarına meyilli olma, uyuşturucu madde temin edip bunları kullanma, yanlış kişi veya gruplarla tanışıp yasal ve sağlıklı olmayan ortamlara çekilebilme, sosyalleşme yönünde sorun yaşama, fiziksel sağlık sorunları ile karşılaşabilme, bunların hepsi hayatımızda çok büyük yer kaplayan internet sayesinde olmaktadır.” dedi.

Tercih edilen en yaygın internet dolandırıcılığı türlerinden de bahseden Yazıcı, internet risklerini en aza indirmek için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından başlatılan Güvenli İnternet Hizmeti`den nasıl yararlanılacağını da şu sözlerle dile getirdi:
“Güvenli internet hizmeti, kullanıcıları internetteki muhtemel zararlı içeriklerden koruyan ücretsiz ve kullanımı kolay bir sistemdir. `Aile Profil` ve `Çocuk Profili` olmak üzere iki alternatif sunmaktadır. İstediğiniz zaman güvenli internet hizmetinden yararlanabilir, istediğiniz zaman profilinizi değiştirebilir, isterseniz bu hizmeti devre dışı bırakabilirsiniz. İnternet hizmetini aldığımız firmanın web sitesi, bayileri veya çağrı merkezleri aracılığıyla güvenli internet için sağlanan profillerden birini seçebiliriz.” diye konuştu.

Seminer sonunda söz alan dernek başkanı Beşir Bostancı ise her ay en az bir tane bu tür bilgilendirici ve faydalı sosyal etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.