Malatya'da Ab Müktesebatı ve Proje Yazma Eğitimleri Tamamlandı

Avrupa Birliği Bakanlığı`nın "İllerimiz AB`ye Hazırlanıyor" programı kapsamında yürütülen `Gelişen Malatya AB`ye Hazırlanıyor` projesi çerçevesinde düzenlenen eğitim semineri tamamlandı.

Malatya'da Ab Müktesebatı ve Proje Yazma Eğitimleri Tamamlandı
Malatya Fırat Kalkınma Ajansı eğitim salonunda il ve ilçelerdeki kamu çalışanları, belediyeler ve Sivil toplum Kuruluşları (STK) temsilcilerine yönelik olarak AB müktesebatı ve proje hazırlama eğitimleri 12 Aralık`ta başlayıp, Aralık ayı sonunda tamamlandı

Üç hafta boyunca devam eden eğitimlere yoğun ilgi gösterildi. İl AB Proje Ofisi internet sitesi üzerinden yayınlanan online başvuru formu ile hem bireysel hem de kurumsal başvurular alındı. Eğitim programında ilk hafta STK temsilcileri bazı kamu kurumlarında çalışanlar ve bireysel başvuru yapan kişilere, ikinci hafta ildeki tüm kamu kurumunda çalışanlara, son hafta da ilçe kamu ve belediye çalışanlarına yönelik eğitim verildi. Eğitimlerde öncelikle "Gelişen Malatya AB`ye Hazırlanıyor" projesinin tanıtımı yapıldı. İl AB Proje Ofisi proje uzmanları tarafından proje kapsamında bugüne kadar yapılan faaliyetler anlatılarak Avrupa Birliği Bakanlığının görevleri ile ilgili kısa bilgi verildi. AB`nin tarihçesi, kurumları ve işleyişi, derinleşme ve genişleme süreçleri ve AB- Türkiye ilişkileri hakkında bilgi verildi. AB sürecinin neden önemli olduğu vurgusu yapıldı. Ardından Fırat Kalkınma Ajansı proje uzmanları tarafından AvrupaBirliği proje formatına uygun proje hazırlama eğitimleri verildi. Eğitime katılanlara eğitim ve tanıtım materyalleri dağıtıldı. Açılan hibe çağrılarının duyurularının yapılması ve koordinasyonun sağlanması amacıyla tüm katılımcıların iletişim bilgileri alınarak iletişim ağı oluşturuldu. Proje kültürünün oluşturularak açılan hibe çağrılarına daha fazla proje hazırlanması açısından eğitimlerin çok önemli bir boşluğu doldurduğu bildirildi. Güncel hibe çağrılarının takibi için www.malatyaab.gov.tr ve www.ab.gov.tr internet siteleri tanıtılarak ziyaret edilmesi istendi. Eğitim sonunda katılımcılara eğitim sertifikası verildi.
Kaynak: İHA