Erciyes Kar Kaplanları Yeni Yılın İlk Gününde Kar Banyosu Yaptı

Soğuk havaya adeta meydan okuyan Erciyes Kar Kaplanları, yeni yılın ilk sabahında kar banyosu yaptı.

Soğuk havaya aldırış etmeden kar içerisine giren kar kaplanları, kar banyosuyla kış aylarında daha dinç kaldıklarını ve gribal enfeksiyon hastalıklarına yakalanmadıklarını dile getirdi.


Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS)`na bağlı Erciyes Kar Kaplanları Derneği ve Spor Kulübü üyeleri, yeni yılın ilk kar banyosunu yapmak için Erciyes`te bir araya geldi. Çeşitli meslek gruplarına ait 25 kişinin bulunduğu Erciyes Kar Kaplanları, sabahın erken saatlerinde, soğuk havaya aldırış etmeden tesisler bölgesinden ikinci istasyona kadar belli mesafede yürüyüş yaptı. Daha sonra üzerlerini çıkartıp, türküler söyleyerek kalınlığı yarım metreyi bulan kar üstünde koştular, daha sonra da kar banyosu yaptılar.

Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Davut Güleç, herkesi sağlıklı ve bilinçli bir şekilde herhangi bir sporu yapmaya çağırdı. Şov ve gösteri yapmaktan kaçındıklarını ifaden eden Güleç, şu günlerde artan gribal enfeksiyona karşı en iyi aşılamanın karda yürümek, kar banyosu yapmak ya da spor sonrası soğuk-buzlu suya girmek olduğunu belirtti.

Erciyes Kar Kaplanları Derneği Başkanı ve Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı, ağır kış şartlarını çok sevdiklerini, her kış karda ve buzlu suda banyo yapmayı alışkanlık haline getirdiklerini, böylece hastalıklardan kurtulduklarını açıkladı. Erciyes Kar Kaplanları üyeleri de “Dağ ve kış sporları için herkesi Erciyes`e davet ediyoruz. Erciyes`te spor yapmak ayrıcalık. Kışın Erciyes`te spor yapmak çok keyifli. Belli yaştan sonra herkesin arkadaşları ile bir araya gelerek istediği sporu yapması kadar güzel bir şey yok. Kahve köşelerinden kurtulun ve spor yapın.” dedi.