20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (meb.gov.tr)

20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (meb.gov.tr) 20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları sorgulama paneli.20 Ağustos 2011 ehliyet sınavı soruları ve sonuçları öğren (MEB MTSK). MEB Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ehliyet sınav sonuçları detayları.

20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (meb.gov.tr)
20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (meb.gov.tr) 20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları sorgulama paneli.20 Ağustos 2011 ehliyet sınavı soruları ve sonuçları öğren (MEB MTSK). MEB Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ehliyet sınav sonuçları detayları.

20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları henüz açıklanmadı. 20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları MEB tarafından açıklanır açıklanmaz burada yer alacak.Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Ehliyet sınavı sonuçları için MEB'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.. MEB Ehliyet sınav sonuçları için lütfen bu sayfayı kaydedip arada bir bakınız.

20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevapları MEB tarafından açıklandı.. 20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevapları adayların sınavı geçip geçmediği konusunda bir ön fikir sunuyor. 20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevapları EĞİTEK tarafından açıklandı ve sorular eş zamanlı olarak Beyaz Gazete'de de yer aldı.

20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevapları için bilgisayar başında bekleyen adaylar MEB'in (meb.gov.tr) sınav soru ve cevaplarını açıklamasını bekledi. MEB 20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevaplarını PDF formatında yayınlıyor. Fakat PDF formatını açan program her bilgisayarda olmadığı için 20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevaplarını öğrenmek isteyen adaylar ne yapacaklarını şaşırıyor. Beyaz Gazete olarak 20 Ağustos ehliyet sınav soruları ve cevaplarını bundan önceki dönemlerde olduğu gibi foto galeri olarak yayınladık.

20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (meb.gov.tr)

Yaşı itibariyle diğer adaylar arasında dikkati çeken Tanrıverdi, sınavdan sonra soruları yanıtladı.

Küçük yaşından itibaren hayalinin otomobil kullanmak olduğunu belirten Tanrıverdi, ''Sınava girmek için merkeze uzak ilçelerden biri olan Yusufeli'nin Altıparmak köyünden geldim. Param olmadığı için bugüne kadar araba alamadım. Dayımın oğlu 'Sen sınava gir, kazan, ben de sana hediye olarak otomobil alacağım' dedi. Bunun üzerine, yıllardır hayalini kurduğum arabaya kavuşmanın heyecanıyla sınava girdim'' dedi.

Sınavda çok heyecanlandığını ifade eden Tanrıverdi, ''Soruların bazıları kolay, bazıları zordu. Hepsini işaretledim. İlk yardım sorularında zorlanmadım ama motor sorularında zorlandım'' diye konuştu.

Sınavda başarılı olması halinde alacağı arabaköyden yaylaya gitmek için kullanacağını ifade eden Tanrıverdi, ''Şehre, karayoluna çıkmayacağım. Sadece yayla ile köy arasındaki işlerimde kullanacağım. Rençberlik yapıyorum. Yaşım ilerledi, yürümekte zorlanıyorum. Sınava çok çalıştım. İnşallah kazanacağım. Arabayı kullanacak cesaretim var. Trafik kurallarına uydum mu, yavaş yavaş gidince kaza yapmam. Acele ve süratle işim olmaz. Yavaş gideceğim ve gaza çok basmayacağım. Trafik kurallarına uyacağım'' dedi.

Tanrıverdi'ye sınava girdiği okul binasının merdivenlerinden inerken görevli polis memurlarının yardım ettiği gözlendi.

EHLİYET SINAVINDA KOPYA İDDİASI

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, dün yapılan Ehliyet sınavında kopya çekildiği bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine kent merkezindeki iki sürücü kursuna operasyon düzenleyen polis, kentteki bazı okullarda sınava giren sürücü adaylarına SMS ile kopya gönderildiğini belirledi ve sürücü adaylarının sınava girdiği okullarda arama yaptı.

Sürücü adaylarının üzerindeki çok sayıda cep telefonuna el koyan polis ekipleri, olayla ilgili olarak aralarında okul idarecisi ve sürücü kursu çalışanlarının da bulunduğu 79 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Ehliyet sınav sonuçları sorgulama paneli. Ehliyet sınav sonuçları MEB EĞİTEK (meb.gov.tr) tarafından açıklanacak. 20 Ağustos Ehliyet sınav sonuçları MEB ile eş zamanlı sitemizde de yayınlanacak. İşte Ehliyet sınavı sonuçları

20 Ağustos 2011'de MEB tarafından yapılan ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sürücü adayları ehliyet sınav sonuçlarını merakla bekliyor. MEB ehliyet sınav sonuçlarını açıklar açıklamaz sitemizdede eş zamanlı olarak sorgulama linkinden ehliyet sınav sonuçlarına bakabileceksiniz.

Ehliyet sınav soruları ve cevaplarının ardından şimdi de ehliyet sınav sonuçlarını bekleyen adaylar ehliyet sınav sonuçlarının biran evvvel açıklanmasını istiyor.MEB'in Eğitim Teknolojileri Merkezi'nce (EĞİTEK) gerçekleştirilen 20 Ağustos Ehliyet sınavı sonuçlarının 3 hafta sonrasında açıklanması bekleniyor.

20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları sorgulama paneli.20 Ağustos 2011 ehliyet sınavı soruları ve sonuçları öğren (MEB MTSK). MEB Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ehliyet sınav sonuçları detayları.

Emniyet ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın sorumluluk alanında son 11 yılda 7 milyon 640 bin 619 kaza meydana geldi. Kazalar, ölümlerin yanında kapanması zor yaralar açtı. Sakat kaldığı için hayatı kararanların sayısı kayıtlara yansımadı bile. Kasım 2010'da Ankara'dan Kırıkkale istikametine giden Lokman Alay idaresindeki otomobil, aşırı hız nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybederek karşı şeride geçti. Aynı araç, Kırıkkale'den Ankara istikametine giden Gülsüm Demir idaresindeki otomobile çarptı. Arkadan gelen Arslan Polat'ın kullandığı otomobil de duramayarak kaza yapan araçlara çarptı. Kazada otomobilde sıkışan Üzeyir Alay'ın bacağı koptu. Benzer bir kaza, Bursa-İzmir yolunda meydana geldi. 12 Ağustos 2011 günü Ovaköy'den çıkıp işe gitmek üzere kamyonetiyle hareket eden Hazım Demir, yolda arıza yapan bir kamyona arkadan çarptı. Kazada 2 araç sürücüsü hafif yaralanırken kamyonette bulunan yolcu Gökhan Korkmaz kolundan oldu. 27 Temmuz 2011'deki kazada ise bir kişinin ayak parmakları kesilmek zorunda kaldı. Alanya Gazipaşa'da Rasih Kaplan Caddesi'nde yaşanan motosiklet kazasında da 19 yaşındaki Hacı Arif Gülcan'ın sol ayak başparmağı koptu.

Kazalara davetiye çıkaran sebepler:

AŞIRI HIZ, KONTROLSÜZ ARAÇ KULLANIMI VE YORGUNLUK ÖLÜM GETİRİYOR. Yaşanan kazaların büyük oranda sebebi aşırı hız. Şehirler arası 6 saati aşan mesafelerde dinlenemeyen uykusuz ve yorgun sürücüler, kontrolü sağlayamadığı için kazalara yol açıyor.

ÖZEL ARAÇLARA VE EĞİTİMSİZ ACEMİ ŞOFÖRLERE DİKKAT. Kaza yapan araçların çoğunu özel araçlar oluşturuyor. Bu durum otoyoldaki yoğunluğu artırdığı için tatil yolu tam bir çileye dönüşüyor.

UYARILAR DİKKATE ALINMIYOR. Trafik ekiplerinin uyarılarını dikkate almayan sürücüler, kontrol noktalarının dışında kuralları ihlal ediyor. Kuralları ihlal eden sürücüler, meydana gelen kazalarda yalnızca kendilerinin değil, karşılarındaki insanların da ölümüne sebep oluyor.

Uzmanlardan hayat kurtaran öneriler:

MOLA NOKTALARI ARTMALI, UZUN YOLDA HER 150 KİLOMETREDE BİR MOLA VERİLMELİ. Sürücüler her 150 kilometrede mutlaka 15 dakikalık dinlenme molaları vermeli. Buna bağlı olarak otoyollardaki dinlenme noktaları artırılmalı. Sürücüler trafikteki sorumluluklarını unutmamalı.

CEZALARDAN TAVİZ VERİLMEMELİ. Bunun yanı sıra şehirler arası yollarda kamera ve elektronik denetim şart. Otoyollara yakın aralıklarla kameralar yerleştirilmeli. Şehir içi elektronik denetim sistemleri (EDS), MOBESE sistemleri şehirler arasında da oluşturulmalı.

'ALO İHBAR' GÜVENLİ YOLCULUĞU ARTIRIR. Yollardaki sürücü hatalarına karşı, diğer sürücüler duyarlı olmalı. Alo 155 hattına gelen her ihbar kayda giriyor. Bu sistemi yöneten yetkililerin, vatandaşlardan gelen ihbarları dikkate almaları şart.

DENETİM YAPAN POLİS VE UZMAN SAYISI ARTMALI. Bayramlarda trafik denetim ekiplerinin sayısı özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerin sınırlarında artıyor. Küçük illerin denetim personeli sayısı düşüyor. Trafikten sorumlu birimlerde (trafik polisleri, Karayolları ekipleri, belediyeler) bayram olmamalı, görevli personel sayısı bayramlarda artırılmalı.