Bodrum`da Tatil Yaparken Görüntülenen Bengi Yıldız Kongreye Gelmedi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)`nin ikinci Olağan Kongresi`ne Bodrum`da tatil yaparken görüntülen Bengi Yıldız`ın gelmemesi dikkat çekti.

Bodrum`da Tatil Yaparken Görüntülenen Bengi Yıldız Kongreye Gelmedi


Kongreye BDP Eş Genel Başkanları Hamit Geylani ile Filiz Koçali, milletvekilleri Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş, Şerafettin Elçi, Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş başkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak katıldı. Milletvekilleri başta olmak üzere kongreye katılanların isimleri tek tek anons edildi ve alkışlandı. Teröristbaşı Abdullah Öcalan`ın posterinin açıldığı kongrede, `PKK halktır, halk burada` sloganları atıldı. Fakat sloganlar karşısında herhangi bir uyarı yapılmadı.

Kongrede yapılan oylama ile Divan Başkanlığına Osman Özçelik seçildi. Kongrenin başarı içinde sonuçlanması için işbirliği isteyen Divan Başkanı Osman Özçelik, kongrenin partilerinin giderek güçlenmesi, halklaşması, geniş halk kitlelerinden destek görmesi için büyük enerji oluşturacağını ifade etti. Konuşmasını Türkçe ve Kürtçe yapan Özçelik, insan haklarına dayalı, hukukun üstünlüğü ve demokratik bir Türkiye için önemli bir kongre olacağını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın ismi anıldığında yuhlama sesleri yükselirken Özçelik, Başbakanın özerkliğe karşı çıkmasını eleştirdi. İstiklal Marşı`nın okunmadığı kongrede, `özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesinde şehit düştüğü` belirtilen kişiler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu yapılırken partililer sloganlar attı.

BODRUM`DA TATİL YAPARKEN GÖRÜNTÜLENEN BENGİ YILDIZ KONGREDE YOK
BDP`nin kongresine, sokak eylemlerinde başı çeken Batman Milletvekili Bengi Yıldız`ın gelmemesi dikkat çekti. 13 askerin şehit düştüğü Silvan saldırısının olduğu gün yayınlanan `Demokratik Özerklik` bildirisine imza atan ve ardından bir gazeteye verdiği röportajda özerk bölgelerin Ankara`ya vergi vermemesi ama devletten yardım alması gerektiğini savunan Yıldız, Türkiye`nin gözde tatil beldelerinden Bodrum`da tatil yaparken görüntülenmişti. Yıldız, 12 Ağustos`ta `Beyaz Türklerin tatil beldesi` Bodrum`a gitti. Yanında bir kadın olduğu gözlenen Yıldız`ın Bodrum keyfi, 17 Ağustos günü objektiflere takıldı.
Takvim Gazetesi, haberinde Yıldız`ı şöyle anlatmıştı: "Batman`daki gösteride polise taş atarken görüntülenen Bengi Yıldız, Bodrum`da RayBan gözlük, Adidas şortla yakalandı. Bengi Yıldız barda, şapka ve siyah gözlükleriyle yüzünü gizlemeye çalıştı. Yıldız ve yanındaki hanım, denizden çıktıktan sonra barda uzun süre vakit geçirdi. Yıldız`ın bira içerken etrafı kolaçan ettiği görüldü."