Eğitim-iş`den Pkk`nın 12 Öğretmeni Kaçırmasına Tepki

Trabzon`da Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) üyeleri, 12 öğretmenin terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasını kınadı.

Eğitim-iş`den Pkk`nın 12 Öğretmeni Kaçırmasına Tepki
Atatürk Alanı`nda toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Eğitim-İş Trabzon Şubesi Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Akıncı, PKK`nın artık okullara ve lojmanlara rahatlıkla girdiğini belirterek, "Başta ABD ve AB olmak üzere emperyalist güçlerin taşeron örgütü PKK, önce İdil Öğretmenevi`ne saldırmış, son olarak Doğu ve Güneydoğu`daki öğretmenlerimizi hedef almıştır. Ne yazık ki Elazığ`ın Arıcak ilçesinde 4 öğretmen, yine Diyarbakır`ın Hazro ilçesinde 1, Lice ilçesinde ise 3 öğretmen silahzoruyla kaçırıldı. Terör örgütünün elinde toplam 12 öğretmen bulunmaktadır. Hız kazanarak devam eden bu eylemler, terörün boyut ve hedef değiştirerek tırmandığını, devletin ise öğretmenleri ve kamu çalışanlarını korumak noktasında yeterince önlem alamadığını ortaya koymaktadır. Çünkü PKK artık okullara, lojmanlara rahatlıkla girebilmektedir. Demokratik açılım adı altında hükümet ile yapılan gizli pazarlıkların sonunda bu noktaya gelinmiştir. Teröristleri davul-zurna eşliğinde `barış elçisi` diye törenlerlekarşılamanın sonucu budur" dedi

Asker ve polisin kendini korumaktan aciz olduğun da öne süren Akıncı, "Ne yazık ki ülkemizin belli bir bölgesi teröre teslim edilmiştir. Asker ve polis, bırakın halkı ve kamu çalışanlarını korumayı, kendini korumaktan aciz duruma düşürülmüştür. Dünyanın hiçbir yerinde taviz verilerek terör olayları çözülebilmiş değildir. Hem müzakere, hem mücadele edemezsiniz. Siyasal iktidar her geçen gün bir yenisiyle korku ve tehdit altında bırakıldığımız bu terör eylemleri konusunda iradesini net bir şekilde ortayakoymalı, birlik ve bütünlüğümüze yönelen tehditlere karşı tedbirler almalıdır. Oysa hükümet, bölücü terör eylemlerine karşı güçlü ve direngen bir kamuoyu bile oluşturmak noktasında yetersiz kalmaktadır. `PKK görevini yapıyor` diyenleri kendi görevlerini yapmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA