Başkan Sözen: Manavgat`a Hizmet Etme Onurunu Sonuna Kadar Sürdüreceğim

Kasırga operasyonu kapsamında 16 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, dün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldıktan sonra baba ocağına geldi.

Başkan Sözen: Manavgat`a Hizmet Etme Onurunu Sonuna Kadar Sürdüreceğim
Gece geç saatlerde İzmir`den Manavgat`a gelen Şükrü Sözen`i CHP Manavgat İlçe Başkanı Abbas Tarakçı ve partililer kurban keserek karşıladı.
Partililere kısa bir konuşma yapan Sözen, 29 Mart yerel seçimleri sonrası 14 aylık belediye başkanlığı yaptığı görev süresince sebepsiz ve mesnetsiz bir iddia nedeniyle 16 aydır suçsuz yere cezaevinde kalmak zorunda kaldığını savundu. Sözen, "16 ay sebepsiz, yoktan ve mesnetsiz bir şekilde 16 ay cezaevinde tutuklu kaldım. Bu süreçleri aşmak kolay olmadı. Bu sıkıntılı süreci siz değerli dostlarımın gönülden destekleri ile aştık. Sizlerin dualarıyla, mektuplarıyla, selamlarıyla bugüne kadar geldim. Bu sürecin sonunda hiç kimseye kızgın değilim, öfkeli değilim, fakat hırslıyım. Arkadaşlarımla, partimle, ekibimle Manavgat`a bir söz verdik. Manavgat`a hizmet etme onurunu bana verdiniz; ben bu süreci tamamlayamadım. Manavgat`a borcum var. Sizlere borcum var, bütün hırsımla bütün şevkimle en kısa zamanda bu süreci layığı ile tamamlamak için elimden geleni yapacağım." diye konuştu.
Antalya Emniyet Müdürlüğü`nün 16 ay önce değişik illerde yaptığı eş zamanlı operasyonla tutuklanan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, dün tarihinde İzmir Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi`nde üçüncü kez hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme şirket sahibi A. Yıldız dışında bulunan dava ile ilgili bütün tutukluları tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmıştı.