Türkiye ve Fransa Ormancılık Konusunda İşbirliğine Gitti

Ormancılık alanında başarılı çalışmalara imza atan Orman Genel Müdürlüğü, yangınlarla mücadele konusu başta olmak üzere ormanların rehabilitasyonu gibi pek çok konuda Fransa Orman Müdürlüğü ile proje paylaşacak.


Orman Genel Müdürlüğü, Fransa Devlet Orman Müdürlüğü (ONF) ve Fransız kalkınma Ajansı (AFD) ile birlikte, geçen temmuz ayında `İklim Değişikliği ve Ormancılık Konularında İşbirliği Çalıştayı` düzenlenmişti. Çalıştay sonucunda iki ülke arasında işbirliği yapılmasında fayda görülen konular belirlenmiş ve Orman Genel Müdürlüğü’nün kullanması amacıyla 400 bin euro hibe kaynağı bütçelendirilmişti.

Projeye göre, Fransa Orman Müdürlüğü’nün başarılı uygulamalarını Orman Genel Müdürlüğü’ne uyarlanacak, kapasite geliştirme ve başarılı çalışmaların karşılıklı olarak değişimi yapılacak. Türkiye’nin özellikle orman yangınları ile mücadele başta olmak üzere orman alanlarının ıslahı konusundaki başarılı projelerini Fransa ile paylaşacak.
Fransız Kalkınma Ajansı (AFD)’nın Türkiye Ofisi yöneticisi Laurent Duriez, Fransa Orman Müdürlüğü (ONF) ile yapılacak teknik işbirliğinin ayrıntılarını görüşmek üzere Orman Genel Müdürlüğü Dış ilişkiler Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Şirin’i ziyaret etti. İklim değişikliği ve ormancılık konularında Fransa ve Türkiye arasında yapılması düşünülen teknik işbirliği konuları ele alındı.
Toplantıda, işbirliğini kapsayan konuların Fransız Kalkınma Ajansı tahmini kaynağı aşması nedeniyle projelerin mali kaynağa uygun şekilde yeniden düzenlenmesi kararlaştırıldı.