Tilmaç: Altın Portakal, Antalya`nın Dünyada Tanıtımına Büyük Katkı Sağlıyor

Tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, uzun soluklu düzenlenen Altınportakal Film Festivali`nin Antalya`nın kültür, edebiyat, sanat ve sinema da dünya gündemine taşınmasında önemli katkısı olduğunu söyledi.

Tilmaç: Altın Portakal, Antalya`nın Dünyada Tanıtımına Büyük Katkı Sağlıyor

Antalyalı bir sinema oyuncusu olarak 40 yılı aşkın film festivali etkinliklerini yakından takip ettiğini belirten Sümer Tilmaç, bu sene 1-14 Ekim tarihleri arası yapılacak olan Uluslararası 48. Antalya Altınportakal Film Festivali`ne katılmanın heyecanı içinde olduğunu kaydetti. Altınportakal Film Festivali`nin Antalya`nın kültür ve sanat hayatına büyük ışık tuttuğunu ve sanatçı ile seyircinin sevgi gösterisinde bulunduğu nadir illerden biri olduğunu belirten Tilmaç, sinema oyuncuların Akdeniz insanın sıcak kanlılığı, sevgisi ve candanlığını katıldığı festivallerle gördüğünü ifade etti. Festival için Antalya`ya gelecek olan sanatçı dostlarını tarihi ve turistik yerleri gezdirmek için dört gözle beklediğini belirten Tilmaç, Antalyalı bir sinema oyuncusu olarak kendisi için Altınportakal`ın ayrı bir yeri olduğunu kaydetti. Tilmaç, "Antalyalı biri olarak gençlik yıllarımdan bu yana Altınportakal Film Festivali`ni yakından takip ediyorum. Bir şehirde 48 yıldır kültür, sanat ve sinema etkinliği düzenlemek çok büyük başarı. İstanbul`dan festival için gelen sanatçı dostlarımı Antalya`dan ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kaybettiğimiz Kema Sunal, Hayati Hamzaoğlu, Kadir Savun, Adile Naşit, İhsan Yüce, Ayhan Işık ve Sadri Alışık`ı sanatçı dostlarımı hatırlayınca da yüreğime hüzün çöküyor." diye konuştu.
Tilmaç, festival etkinliği çerçevesinde Antalya`ya gelen sanatçıları ilçelerle birlikte Burdur ve Isparta`ya da götüreceklerini kaydetti.