Burdur Belediyesi İnsuyu Festivali Başladı

Burdur Belediyesi İnsuyu Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri, düzenlenen törenle başladı.

Burdur Belediyesi İnsuyu Festivali Başladı
Burdur Belediyesi İnsuyu Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri kapsamında Burdur Şeker Meydanı`ndan Burdur Cumhuriyet Meydanı`na kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı başta olmak üzere 47 sünnet çocuğu, aileleri ve vatandaşlar Burdur Belediye bandosu eşliğinde yürüdü. Burdur Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Burdur Belediyesi İnsuyuKültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri hakkında konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "75. Yıl Parkı`nda 9 Eylül günü Halı Saha Futbol Turnuvası ile başlayan etkinliklerimizin spor bölümünde plaj voleybolu, plaj hentbolu, tek pota basketbol karşılaşmaları, satranç ve masa tenisi turnuvalarımız gerçekleştirildi. Göl kenarında model uçak ve su sporları gösterilerine yoğun bir ilgi oldu. Etkinliklerimizin spor bölümünde 75. Yıl Parkı`nı her akşam dolduran yaklaşık 500 sporcumuz ter döktü.Turnuvaların düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve karşılaşmalarda ter döken sporcularımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Etkinlikler kapsamında 47 çocuğumuzu sünnet ettirdik ve Serenler Otel`de düzenlediğimiz sünnet şöleninde çocuklarımız ve ailelerinin sevincine ortak olduk. İlimizin daha modern bir kent olması yolunda tüm mesai arkadaşlarımla birlikte yoğun bir gayret içerisindeyiz. Tüm çabamız çocuklarımızın daha çağdaş, daha modern bir kentte yaşaması içindir. Bu çabalarımız sırasındasizlerinde hoşgörünüze sığınıyoruz. İlimizin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmayı kendine görev edinen belediyemizin restorasyonunu tamamladığı Piribaşlar Kültür ve Sanat Evi`nin açılışını 30 Eylül günü gerçekleştireceğiz. Sadrazam Derviş Mehmet Paşa Kütüphanesi`ni restorasyonuna da önümüzdeki günlerde başlıyoruz. Dolu dolu hazırladığımız İnsuyu Kültür Sanat ve Spor Etkinliklerimizin konser bölümünde bu akşam İnsuyu konser alanında sizlerle birlikte olmak istiyoruz" dedi.BARIŞ GÜVERCİNLERİ UÇURULDUYaşanan terör olaylarına değinen Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "Son günlerde ülkemizin istikrarını hedef alan terör olayları nedeniyle şu anda birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Olaylar bizleri birbirimize daha fazla kenetlemeli. Birlik ve beraberliğimizi korumalı, hainlere, bölücülere fırsat vermemeliyiz. Türkiye, gerçekleştirdiği hamlelerle bölgesel bir güç ve küresel bir oyuncu olma yolunda ilerliyor. Türkiye`nin vizyonunun önünü kesmek isteyen güçlerin yinesahneye çıktıklarını görüyoruz. Senaryolarını yeniden uygulamaya koyarak terör yoluyla önümüze geçmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere verilecek en güzel cevap tek yürek olmaktır. Bu gün buradan tek yürek olarak haykırıyoruz. Barış dolu, huzur dolu günler dileğiyle barış güvercinleri uçuruyor, teke yöresinin merkezi Burdur`da kardeşlik türkülerini hep birlikte söylüyoruz" diye konuştu.

Başkan Akkaya`nın konuşması esnasında Burdur Belediyesi tarafından birlik ve beraberliği temsilen barış güvercinleri ve renkli balonlar uçuruldu."ŞÖLEN HAVASINDA GEÇMELİ"Burdur Belediyesi`nin yapmış olduğu çalışmalarda Burdur Valiliği olarak her zaman destek verdiklerini ifade eden Burdur Valisi Süleyman Tapsız ise, "Burdur Belediyemizin düzenlediği kültür, sanat ve spor ağırlıklı, İnsuyu etkinliklerinde tekrar sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün Burdur için çok önemli bir gün. Burdur`un Türkiye ve dünya ölçeğinde tanıtımı, insanların birbirleriyle kaynaşması, halkımızın keyifli anlar yaşaması, hemşerilerimizin hasretlerini giderme, kültür vegeleneklerimizin yaşatılması ve en önemlisi de moral bulma bakımından Burdur İnsuyu Etkinlikleri büyük önem taşımaktadır. Küreselleşerek yerelleşen ve hızla değişen dünyamızda toplumsal kalkınmanın temel birimi olan ilimizde, çok değerli belediye başkanımızla birlikte işbirliği ve dayanışma anlayışı içerisinde, halkımızın da desteğini alarak merkezi ve yerel idare birlikte hareket etmekteyiz. Valilik olarak her zaman belediyemizin yanında olduğumuzu ve her türlü desteği bugüne kadar olduğu gibi, bundansonra da vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Yerel kaynakları değerlendirip hizmet üretmeye, üretilen hizmetlerde de çağdaş kaliteye ulaşmanın gayreti içerisindeyiz. Bugün Burdur; kültürel, ekonomik ve ticari yönden, bölgesinin cazibe merkezi olmaya aday bir ildir. Sonuç olarak, festivalimizin gerçek bir şölene dönüşmesini diliyorum. Belediye Başkanımızın yaptığı özverili ve gayretli çalışmalar sonucunda, bunun gerçekleşeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Burdur İnsuyu Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri`nin başlangıç töreni, Burdur Belediyesi tarafından yapılan helva dağıtımı ile sona erdi.
Kaynak: İHA