Terör Örgütünün Kurulduğu Evin Bahçesine Fidan Diken Bdp’lilere Beraat İstendi

Terör örgütü PKK’nın kurulduğu Fis Ovası’ndaki evin bahçesine fidan diken BDP’liler hakkında açılan davanın duruşması görüldü.

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Fis köyünde terör örgütü PKK’nın kuruluşunun ilan edildiği evin bahçesine fidan diken BDP’li belediye başkanlarının 5 yıl hapis istemiyle yargılandıkları davada, savcı belediye başkanlarının beraatını istedi.

Terör örgütü PKK’nın kuruluşunun ilan edildiği evin bahçesine fidan diktikleri gerekçesiyle haklarında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan BDP’li belediye başkanlarının yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanık belediye başkanlarından katılan olmadı. Sanıkları temsilen avukatları duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme heyetine esas hakkındaki mütalaasını sunan iddia makamı, sanıkların suç tarihinde terör örgütünün kuruluşunun gerçekleştiği ve ilk toplantısının yapıldığı evi; propagandaya dönüşen söz veya eylemleri olmaksızın ziyaret edip ağaç diktiklerini kaydederek, suç unsurlarının oluşmadığını, bu nedenle tüm sanıkların beraatlarına karar verilmesini talep etti. Sanık avukatları da iddia makamının mütalaasına katıldıklarını, belediye başkanı olan müvekkillerinin bayram ziyareti kapsamında Lice ilçesine gittiklerini, bu gezinin de valiliğin izni ile yapıldığını kaydederek, beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını yapmak üzere duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Fidan dikme törenine, belediye başkanlarının yanı sıra BDP Milletvekilleri Gülten Kışanak ile eski milletvekili Hamit Geylani de katılmıştı. Fidan dikme töreninden sonra olaylar çıkmıştı.